Turizam

Radulović u službenoj posjeti opštini Žabljak

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, boravio je u službenoj posjeti opštini Žabljak.
Radulović u službenoj posjeti opštini Žabljak
Portal AnalitikaIzvor

Tokom posjete, ministar Radulović se, zajedno sa delegacijom Ministarstva i predstavnicima JP Nacionalni parkovi Crne Gore i Direkcije javnih radova, sastao sa predsjednikom opštine Žabljak Veselinom Vukićevićem i obišao lokalitet Savin kuk.

Ministar Radulović je istakao da je zadovoljan rastom broja turista na Žabljaku u 2015. godini kada je bilo 41,8% više turista u odnosu na 2014. i u 2016. kada je ovu opštinu posjetilo 20,5% više turista u odnosu na 2015. godinu. Ministar Radulović je naglasio da je ugovoreno projektovanje 21 km ski staza u opštini Žabljak i da će se nakon toga pristupiti izgradnji 4 km staza sa projektom za osnježivanje i novom žičarom.

Takođe, u izradi je projekat izrade akumulacije za osnježavanje svih 21 km ski staza. Radulović je izjavio da su omogućeni uslovi da otpočne realizacija investicije za hotel Durmitor, odnosno da investitor može pristupiti izradi konkursa za arhitektonsko rješenje. Takođe, istakao je i da postoji ozbiljno interesovanje za hotel Jezera i da je investitor već kontaktirao Investicionorazvojni fond, kao i da se razmatraju mogućnosti pomoći od strane Ministarstva u stvaranju uslova da se otpočne sa projektom.

Naglašeno je i da se intenzivno radi na stvaranju uslova za završetak restorana na Crnom jezeru, nakon problema sa prvim izvođačem radova. Poslednji projekat koji je urađen je projekat enterijera za restoran. Očekuje se da građevinski radovi budu završeni do kraja jula, dok se očekuje da opremanje restorana bude završeno tokom avgusta.

U toku je projekat rekonstrukcije vodovodnog sistema kojim se najavljuje sanacija gubitaka na mreži i ugradnja 600 vodomjera. Takođe, aktuelni su i radovi na saobraćajnoj infrastrukturi, odnosno rekonstrukciji dijela ulice Baja Pivljanina, čiji je završetak planiran do kraja juna ove godine. Radi se na pripremi tenderske dokumentacije za rekonstrukciju ulice Vojvode Mišića kao i za izgradnju 5 km okolnih saobraćajnica i parkinga na skijalištu Savin kuk.

Na sastanku je zaključeno da je potrebno nastaviti ulaganja u infrastrukturu i obezbijediti uslove za realizaciju investicija u smještajne kapacitete i ski staze, kako bi se zadržao trend rasta broja turista na Žabljaku i kako bi se turisti što kvalitetnije ugostili. 

Portal Analitika