Region

Danas kraj premijerske groznice, da li je moguća "bomba"?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas javnosti na konferenciji za medije u 18.00 sati. Očekuje sa da saopšti ime mandatara za sastav nove vlade.
Danas kraj premijerske groznice, da li je moguća "bomba"?
Portal AnalitikaIzvor

Konferencija za novinare biće održana u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike na Andrićevom vijencu.

Mediji su do sada špekulisali da su najozbiljniji kandidati za mjesto premijera ministarka državne uprave i Lokalne samouprave Ana Brnabić, koja je nestranačka ličnost, zatim Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova i lider SPS, kao i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i funkcioner SNS. 

I današnji štampani mediji nagađaju ko je najbliži premijerskoj fotelji. Prema pisanju "Blica" i Večernjih novosti" najbolje kvalifikacije za tu funkciju ima Ana Brnabić, čiji su rezultati u resoru na čijem čelu se sada nalazi, prema nekim ocjenama, impresivni. 

Ipak, konačna odluka je na Vučiću, što su istakli u više navrata svi aktuelni zvaničnici, što iz SNS, što iz redova njihovih koalicionih partnera. 

Nije, međutim, isključeno i da, kako pišu "Novosti" sa Andrićevog vijenca stigne i "bomba", odnosno da Vučić saopšti da će ga zamijeniti neko ko do sada nije u javnosti pominjan kao njegov nasljednik.

Portal Analitika