Protokol

Snažan angažman i politika mira

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je direktora Aleksandrijske biblioteke dr Ismaila Serageldina. Dr Serageldin je za svoj rad u iskorjenjivanju siromaštva i borbi protiv netolerancije nagrađen brojnim odlikovanjima, među kojima Ordenom izlazećeg sunca japanskog cara i francuskim Ordenom legije časti. Predsjedavajući je Izvršnog vijeća svjetske digitalne biblioteke.
Snažan angažman i politika mira
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vujanović iskazao je visoko poštovanje za ukupni doprinos dr Serageldina promovisanju mira i afirmaciji tolerancije u svijetu. Saopštio je posvećenost Crne Gore očuvanju i unapređenju društva tolerancije, kao i afirmaciji multietničkog i multikonfesionalnog sklada. Istakao je da je Crna Gora privržena politici dobrosusjedske saradnje i da je pouzdan partner regionalnih inicijativa i organizacija.

Dr Serageldin je ocijenio neophodnim dalji snažan angažman na politici mira u međunarodnim odnosima i sprečavanju svih formi netolerancije. Konstatovao je da je Crna Gora dobar primjer u regionu i šire kao država posvećena civilizacijskim vrijednostima i opredijeljena za politiku mira i tolerancije, kaže se u saopštenju iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Predsjednik Crne Gore odlikovao je dr Seregaldina Ordenom crnogorske zastave prvog stepena, cijeneći njegov lični doprinos promociji vrijednosti Crne Gore, kao i spremnost na uspostavljanje saradnje Aleksandrijske biblioteke sa Nacionalnom bibliotekom Crne Gore „Đurđe Crnojević“.

Pobjeda

Portal Analitika