Rukomet

Crna Gora razbila Švedsku, ali veliko slavlje poremetila Rusija u posljednjem minutu!

Rukometaši Crne Gore bili su blizu plasmana na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj naredne godine - ''Crveni'' su briljirali protiv Švedske, koja je ranije obezbijedila prvo mjesto, srušili velikana u Bijelom Polju 28:24 (16:7), ali je Rusija pobjedom u posljednjim sekundama protiv Slovačke odložila pitanje ko će iz grupe kao drugoplasirani otići na EP! Prvi duel Crne Gore i Rusije u Baru završen je neriješeno 24:24.
Crna Gora razbila Švedsku, ali veliko slavlje poremetila Rusija u posljednjem minutu!
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski rukometaši upisali su drugi trijumf i zadržali šanse za plasman na šampionat. Pobijedili su i Slovačku u Bijelom Polju 31:30, sa kojom su igrali i neriješeno u Hlohovecu, početkom maja, 27:27.

Švedska je doživjela prvi poraz, nakon serije od četiri uzastopna trijumfa.

Crnogorski rukometaši odlučujuću prednost stekli su u prvom poluvremenu, koje su dobili sa devet razlike (16:7). Prednost je početkom drugog dijela iznosila i 11 golova. Švedska je u nastavku uspjela da smanji zaostatak, ali ne i da ugrozi trijumf domaćina.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Vuko Borozan sa deset, dok su početiri gola postigli su Stefan Čavor i Vasko Ševaljević.

U drugom meču šeste grupe Rusija je u Bratislavu savladala Slovačku 25:24. Crnu Goru do kraja kvalifikacija očekuje duel sa Rusijom, 17. juna u Moskvi.

Rezultati:

Crna Gora - Švedska

Slovačka – Rusija 24:25

Posljednje 6. kolo:

Rusija – Crna Gora

Švedska - Slovačka

Tabela:

1.Švedska 5 – 8 bodova

2.Crna Gora 5 – 6 bodova

3.Rusija 5 – 6 bodova

4.Slovačke 5 – 2 boda

Portal Analitika