Crna hronika

BAR: Jedna osoba uhapšena, tri osumnjčene za pokušaj iznude

Policija je sinoć u Baru uhapsila S.J. (20) zbog pokušaja iznude novca od A.M. (30) dok su za isto krivično djelo osumnjičene još tri osobe protiv kojih će biti podignuta krivična prijava, saopšteno je iz Uprave policije.
BAR: Jedna osoba uhapšena, tri osumnjčene za pokušaj iznude
Portal AnalitikaIzvor

– Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su u kratkom roku rasvijetlili pokušaj iznude od jednog lica. Osumnjičena lica, E.M. (23) iz Bara, D.H. (20) iz Peći sa boravkom u Baru, Z.N. (22) iz Rožaja nastanjen u Baru i S.J. (22) iz Bara, su identifikovana. Sva četiri ova lica su tzv. bezbjednosno interesantna lica. Protiv njih će nadležnom tužiocu biti podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da su juče, na štetu A.M. (30) iz Ulcinja, počinili krivično djelo iznuda u pokušaju. Jedan od osumnjičenih, S.J, je istog dana, dakle sinoć, lišen slobode, dok se za ostala tri lica traga – piše u saopštenju UP.

Kako se navodi, A.M. je juče oko 18.40 h prijavio policiji u Ulcinju da su pomenute osobe pokušale da mu iznude novac.

Kako sumnjaju iz UP, juče je kontaktiran A.M, navodno zbog oglasa za prodaju „Audija“ A5.

– Po dolasku A.M. na dogovoreno mjesto u Ulcinju, u vozilo su sa njim sjeli E.M. i D.H. i odvezli se do pumpe gdje su mu, sumnja se, saopštili pravu namjeru odnosno gdje su od njega pokušali da prijetnjom iznude novac u iznosu od 10.000 eura. Nakon izvjesnog vremena, ova dva lica i oštećeni se vozilom vraćaju na mjesto gdje su se prethodno sastali i gdje su ih sada čekali Z.N. i S.J. Po izlasku iz vozila, sva četiri osumnjičena lica su, kako se sumnja, prišla oštećenom i od njega uz prijetnje tražila da im preda 10.000 eura. Nakon toga su mu, sumnja se, ostavili rok za predaju novca od 24 časa i uputili se vozilom u pravcu Bara – stoji u saopoštenju.

Ističe se da je policija odmah reagovala nakon prijave oštećeng A.M. pa je ubrzo jedna osoba uhapšena, tj. S.J.

– Za ostala tri osumnjičena lica se traga. Osumnjičeni S.J. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu – zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika