Politika

Đukanović - Nagi: Politika proširenja preduslov stabilnosti i ukupnog prosperiteta

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadora Republike Rumunije u Crnoj Gori Ferdinanda Nagija.
Đukanović - Nagi: Politika proširenja preduslov stabilnosti i ukupnog prosperiteta
Portal AnalitikaIzvor

"On je izrazio zadovoljstvo uspješnom saradnjom, kao i dobrim i prijateljskim odnosima između dvije zemlje i zahvalio Rumuniji za podršku Crnoj Gori u procesu integracija i za pravilno razumijevanje potreba regiona u tom pravcu.
Ambasador Nagi je pozdravio članstvo Crne Gore u NATO i odlične rezultate koje ostvaruje u procesu EU integracija, ističući stav Rumunije da ostaje posvećena ideji ujedinjene Evrope. On je istakao da  će tokom predsjedavanja Rumunije u prvoj polovini 2019. godine, politika proširenja biti visoko pozicionirana na listi prioriteta, imajući u vidu da je integracija Balkana preduslov stabilnosti i ukupnog prosperiteta Evropske unije", navodi se u saopštenju iz DPS-a.

Posebno je, kako dodaju, bilo riječi o mogućnosti unapređenja bilateralne saradnje, prije svega u energetici, infrastrukturi, informacionim tehnologijama, poljoprivredi i turizmu.

Portal Analitika