Politika

DPS: Djelovanje čelnika DF-a jedina “oluja” koja se dogodila u CG

Jedina „oluja“ koja se dogodila i koja će se ikad dogoditi u Crnoj Gori je političko djelovanje Andrije Mandića, Nebojše Medojevića, Milana Kneževića, Milutina Đukanovića, Branka Radulovića, Predraga Bulatovića i ostalih čelnika Demokratskog fronta, navodi se u reagovanju Demokratske partije socijalista nakon današnje press konferencije DF-a.
DPS: Djelovanje čelnika DF-a jedina “oluja” koja se dogodila u CG
Portal AnalitikaIzvor

Kako poručuju, na sreću, njihova „oluja“ je bila kratkog daha i bez ikakvih efekata, samo je podigla prašinu kojom ova skupina pokušava da prikrije svoja nedjela prema građanima i državi.

"Prijetnje građanskim ratom, sukobima i uvrede koje su juče u Skupštini Crne Gore izgovorili lideri DF-a, nijesu ništa drugo do pokušaj demonstracije sile uzrokovan strahom od suočavanja sa odgovornošću. To je bila oluja primitivizma, siledžijstva, bahatosti i nemorala, kojom su Knežević, Đukanović, Mandić, Bulatović, Medojević, Radulović i ostali pokazali da su potpuno pogubili vezu sa realnošću. Kao što im je čitava politika siledžijska, tako i lideri DF-a misle da se siledžijstvom i primitivizmom mogu zaštiti od odgovornosti za sve što su činili ili planirali da učine. O njihovom „junaštvu“ najbolje govori činjenica da su oni danas politički nasljednici ponašanja i djelovanja zloglasnog Sedmog bataljona, čije su pripadnike ranije uvodili u Skupštinu kao „specijalne savjetnike“. Juče je DF i zvanično, od poslaničke grupe kojoj bi Skupština trebalo da bude radno mjesto, prerastao u političko krilo Sedmog bataljona, koje već godinama koristi skupštinsku blagajnu kao izvor finansiranja, bez dana rada u toj instituciji", navode iz DPS-a.

Kako dodaju, DF će ostati upamćen kao najveće posrnuće i crna mrlja na obrazu crnogorskog parlamentarizma, na obrazu crnogorske opozicije.

"Nema te medijske ni političke manipulacije kojom bi mogli izbrisati iz biografija svoje pravo lice koje su juče pokazali crnogorskoj i međunarodnoj javnosti prijetnjama i uvredama svojim kolegama i odsutnim ljudima. Oni su juče potpisali sami sebi najsramniju političku presudu, do sada nepoznatu u crnogorskoj političkoj istoriji. Davno je rečeno da niko čovjeka ne može nagrditi kao on sam sebe. Kao da je na DF-ovce mislio onaj koji je to smislilo. Današnje priviđanje "oluje" samo je potvrda njihovog i političkog i ljudskog sunovrata", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Portal Analitika