Politika

Marković primio ambasadora Japana Juićija Takaharu

Premijer je izrazio zadovoljstvo dobrim i prijateljskim odnosima Crne Gore i Japana i iskazao interes za njihovim daljim unapređenjem, naročito na polju ekonomije.
Marković primio ambasadora Japana Juićija Takaharu
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Marković ukazao je na važnost intenziviranja političkih kontakata na visokom i najvišem nivou i izrazio spremnost da najviši zvaničnici Crne Gore u narednom periodu posjete Japan.

Ambasador Takahara je čestitao predsjedniku Vlade na članstvu Crne Gore u NATO-u i rekao da Japan podržava evropske integracije Crne Gore i da našu zemlju vidi kao buduću članicu Evropske unije. U tom kontekstu je ocijenjeno da evroatlantske i evropske integracije naše zemlje značajno doprinose stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

Predsjednik je zahvalio na dosadašnjoj razvojnoj pomoći koju Vlada Japana pruža Crnoj Gori, istakavši da Vlada i građani Crne Gore jako cijene donacije japanske Vlade. Predsjednik Vlade je izrazio zadovoljstvo otvaranjem Japanskog ugla u Podgorici, koji će, kako je kazao, ojačati odnose Crne Gore i Japana, ali i dodatno približiti japansku kulturu Crnoj Gori.

 

Portal Analitika