Društvo

Morska voda odličnog kvaliteta i bezbjedna za kupanje

Morska voda na crnogorskim kupalištima je odličnog kvalitetna, odnosno sanitarno je ispravna, te je bezbjedna za kupanje i rekreaciju, istakli su iz JP Morsko dobro.
Morska voda odličnog kvaliteta i bezbjedna za kupanje
Portal AnalitikaIzvor

Tu ocjenu potkrepljuju i rezultati anallize Insitita za biologiju mora, koju su sproveli u periodu od 7. do 8. juna,  a koja je pokazala da je na  96 odsto kupališta kvalitet morske vode bio odlične K1 klase, dok je na 4 odsto kupališta bio K2 klase.

„Na svih 16 kupališta u Ulcinju, kao i na 13 kupališta u Baru kvalitet morske vode je bio K1 klase. U opštini Budva, na 23 kupališta od ukupno 25 morska voda je bila klase K1, dok je na preostala 2 more bilo klase K2. Kvalitet morske vode K1 bio je na svih 10 kupališta u Tivtu, i 15 kupališta u Kotoru. U Herceg Novom, analize su pokazale kvalitet K1 na ukupno 19 kupališta, dok je na 2 kupališta voda bila klase K2“, navode iz Morskog dobra.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

 

Portal Analitika