Zabava

Ove zvijezde su zaradile najviše novca u 2016. godini

Magazin Forbs objavio je listu 100 najplaćenijih javnih ličnosti, a na prvom mjestu našao se reper Šon “Didi” Kombs sa zaradom od 130 miliona dolara, prenosi BBC.
Ove zvijezde su zaradile najviše novca u 2016. godini
Portal AnalitikaIzvor

Kombs je prošle godine bio tek na 22. mjestu, a ogroman skok na listi desio se usljed uspješne američke turneje, marketinškim ugovorom sa proizvođačem vodke i prodajom jedne trećine svoje modne kolekcije Sean John.

Na drugom mjestu je r'n'b diva Bijonse, dok je treće mjesto zauzela autorka Harija Potera Džoan Rouling. Ipak, dame čine tek 16 odsto najplaćenijih javnih ličnosti na planeti.

Novo lice na listi je rijaliti zvijezda Kajli Džener, na 59. mjestu.

Polovinu javnih ličnosti u prvih deset na listi čine muzičari, a tu su i dvojica sportista – Kristijano Ronaldo i Lebron Džejms.

Desetoro najbolje rangiranih sa Forbsove liste su:

1. Šon “Didi” Kombs – 130 miliona dolara

Nagrađivani reper, poznat i po ranijim umjetničkim imenima Puff Daddy i P. Diddy, nije napredovao samo zahvaljujući muzici, već i svom preduzetničkom duhu.

2. Bijonse – 105 miliona dolara

Američka r'n'b zvijezda načinila je ogroman napredak u odnosu na prošlu godinu kada je bila 34. Zaradu je ostvarila, prije svega, zahvaljujući svojoj Formation turneji i veoma uspješnom albumu Lemonade. Njen suprug Džej-Zi zauzeo je tek 55. mjesto.

3. Džoana Rouling – 95 miliona dolara

Autorka Harija Potera vratila se na listu 100 najplaćenijih javnih ličnosti pošto je pozorišni komad “Hari Poter i ukleto dijete” objavila kao knjigu, a napisala je i scenario za film “Fantastične zvijeri i gdje ih pronaći”, koji prati dešavanja u čarobnjačkom svijetu nekoliko decenija prije rođenja Harija Potera.

4. Drejk – 94 miliona dolara

Kanadska hip hop zvijezda napredovala je sa prošlogodišnjeg 69. mjesta, nakon uspješne turneje i saradnje sa velikim brendovima poput Najka, Sprajta ili Applea.

5. Kristijano Ronaldo – 93 miliona dolara

Fudbaler Real Madrida nazadovao je jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu. Pored prihoda plate iz Reala, zvanično najbolji fudbaler na planeti posjeduje liniju brendiranih proizvoda, poput donjeg veša i farmerki, a ima i doživotni ugovor sa kompanijom Najk.

6. The Weeknd – 92 miliona dolara

Još jedna kanadska muzička zvijezda, The Weekend, ušao je u prvih 10 po prvi put. Njegov posljednji album Starboy bio je jedan od najprodavanijih u SAD 2016. Nedavno je sa Lanom del Rej snimio duet Lust for Life.

7. Hauard Stern – 90 miliona dolara

Kontroverzni radijski voditelj i nekadašnji član žirija TV takmičenja “Amerika ima talenat” našao se u prvih deset zahvaljujući petogodišnjem ugovoru sa Radijom Sirius XM.

8. Coldplay – 88 miliona dolara

Britanski rok bend vratio se na listu usljed veoma uspješne svjetske turneje Head Full of Dreams. To je dobra vijest za humanitarne organizacije, budući da bend 10 odsto svih svojih prihoda donira u dobrotvorne svrhe.

9. Džejms Paterson – 87 miliona dolara

Drugi pisac u prvih deset, Paterson objavio je više od 130 naslova i vjeruje se da je najprodavaniji živi autor na svijetu. Bivši predsjednik SAD Bil Klinton trenutno piše roman o Bijeloj kući upravo u saradnji sa Patersonom.

10. Lebron Džejms – 86 miliona dolara

Vjerovatno najpoznatiji aktivni američki košarkaš, zvijezda Klivlend Kavalijersa, sa godišnjom platom od 31 milion dolara, čini ga tek trećim NBA igračom koji je zaradio više od 30 miliona dolara u jednoj sezoni, poslije Majkla Džordana i Kobija Brajanta. Pored toga, Lebron ima znatne prihode od sponzorskih ugovora sa Najkom, Koka-kolom i linijom slušalica Beats by Dre.

BBC

Portal Analitika