Društvo

Stipendije za oko 100 studenata i saradnika UDG za studije u inostranstvu

Studenti i saradnici Univerziteta Donja Gorica, posredstvom uspostavljene međunarodne saradnje univerziteta, imaju prilike da borave na prestižnim inostranim univerzitetima. Pored navedenog, Univerzitet Donja Gorica će imati prilike da bude domaćin inostranim studentima i saradnicima iz Španije, Portugala, Amerike, Kine i dr. Dogovorene studijske posjete i razmjene su rezultat intenzivne međunarodne saradnje, koju vodi rektor Univerziteta Donja Gorica, prof. dr Veselin Vukotić sa timom profesora koji imaju međunarodno iskustvo i kontakte, kao i velikog broja programa u kojima UDG učestvuje.
Stipendije za oko 100 studenata i saradnika UDG za studije u inostranstvu
Portal AnalitikaIzvor

Usljed uspostavljene saradnje posredstvom Erasmus projekata mobilnosti, oko deset studenata i saradnika će boraviti na Hochschule Furtwagen University u Njemačkoj, dok će isti broj biti i na studijskom boravku na Buckinghamshire New University, u Velikoj Britaniji. Kada je u pitanju razmjena akademskog i administrativnog osoblja, što omogućava transfer znanja i iskustava, zaposleni na UDG će boraviti i na Porto Polytechnic, School of Accounting and Administration, u Portugalu.

136andrea-politehnika

Erasmus program i uspostavljena saradnja je, takođe, omogućila da tri asistenta kao i pet studenata borave, tokom studijske 2017/18, na Estonian University of Life Science. Pored navedenih prilika, šest studenata osnovnih studija tehničkih nauka, ima priliku da boravi na Midle East Technical University, Turska. U kontekstu praćenja obrazovnih trendova i pripreme budućih saradnji, priliku za usavršavanje, posredstvom Erasmusa, asistenti će dobiti i na Wyzsza Szkola Gospodarki w Bydgoszczy, Poljska.

136luka-k

Afirmaciju multikulturalizma i transfera znanja, Univerzitet razvija i kroz saradnju sa Kinom. Po osnovu saradnje sa XIHUA University, dvanaest studenata, saradnika i profesora iz Kine će boraviti na UDG, dok će osam studenata i profesora boraviti na kineskom Univerzitetu, u trajanju od četiri mjeseca. Kada je u pitanju saradnja sa kineskim univerzitetima, u cilju daljeg unapređenja iste, delegacija profesora predvođena rektorom će tokom juna mjeseca boraviti na Beijing Union University, Kina u cilju uspostavljana buduće razmjene i saradnje u oblasti turizma.

 

Portal Analitika