Fudbal

Ranijeri odbio 10.000.000 eura i dogovorio se sa novim klubom!

Klaudio Ranijeri je našao novi klub! Italijan se dogovorio sa francuskim prvoligašem Nantom, sve je utanačeno oko novog ugovora, ali je odjednom iskrsnuo problem.
Ranijeri odbio 10.000.000 eura i dogovorio se sa novim klubom!
Portal AnalitikaIzvor

Naime, prema propisima u Francuskoj, tamošnji prvoligaši ne mogu da zapošljavaju trenere starije od 65 godina. Zato je Nant uložio žalbu i traži izuzetak od pravila koje je do sada već jednom preskočeno kada je Gi Ru koji je tada imao 68 godina preuzeo Lans.

Ranijeri je imao i ponudu Sent Etjena ali je odbio. Imao je ponudu jednog kineskog prvoligaša vrijednu 10.000.000 eura po sezoni, ali se nije vodio finansijskim interesima. Svidio mu se projekat koji mu je predložio Nantov trener Valdemar Kita i pristao je da sjedne na klupu popularnih Kanarinaca. Ona je upraženjena otkako je klub na nevjerovatan način napustio Seržo Konseisao. Portugalac je prvo potpisao produžetak saradnje do 2020. godine, a onda riješio da ode u Porto.

Ali problem su francuski propisi jer Ranijeri ima 65 godina i sedam mjeseci. Sada Nant i Ranijeri čekaju odobrenje od LFP (Profesionalna fudbalska liga Francuske) i UNECATEF (udruženja fudbalskih trenera u Francuskoj).

LFP je poručila da se slaže ako se slaže i Udruženje trenera, a tamo se složila većina članova. Međutim, nije se složio predsjednik udruženja Rajmon Domenek. On još nije dao konačan odgovor i čeka se da se on smiluje i dozvoli Ranijeriju da se vrati u Francusku gdje je već trenirao Monako.

Portal Analitika