Društvo

Radulović – Kemp: Porast britanskih turista pokazatelj dobrih odnosa

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović susreo se danas sa novom ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori Alison Kemp.
Radulović – Kemp: Porast britanskih turista pokazatelj dobrih odnosa
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom, kako je saopšteno iz Ministarstva, Radulović je istakao da postoji veliki potencijal za unaprjeđenje saradnje između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva.

''Na interesovanje ambasadorke Kemp, ministar je saopštio da postoji veoma jasna vizija po pitanju razvoja turizma te da su, budući da je strateški cilj razvoja turizma da naša zemlja postane cjelogodišnja turistička destinacija, u toku intenzivne aktivnosti usmjerene ka tom cilju. Kako je istakao, turizam je vodeća privredna grana u Crnoj Gori, potpomognuta sektorom energetike i poljoprivrede. On je ambasadorku Kemp upoznao sa aktuelnim projektima u Crnoj Gori, posebno se osvrćući na one koji se realizuju na prostoru sjevernog regiona naše zemlje''- navodi se u saopštenju.

Kako je kazao, uloženi su veliki napori kada je riječ o realizaciji povezivanja planinskih vrhova na prostoru Bjelasice i Komova žičarama, a što bi predstavljalo jedan od najvećih ski-centara u okruženju, čime bi bili postignuti krajnji ciljevi kao što su produženje i unapređenje zimske turističke sezone.

''U pravcu smanjenja sezonalnosti, takođe su intenzivirane aktivnosti u dijelu posebnih oblika turizma, između ostalog i MICE turizma, naveo je Radulović. On je takođe kazao da je neophodno unaprijediti turističke infrastrukture i smještajnih kapaciteta''- saopšteno je iz Ministarstva.

Osim toga, sagovornici su razgovarali i o važnosti razvijanja ekološke svijesti i kulture i saglasili se pritom da je od velikog značaja na tom polju i edukacija mladih, pogotovo djece predškolskog uzrasta.

''Sagovornici su se saglasili da Crnu Goru i Ujedinjeno Kraljevstvo u narednom periodu očekuje nastavak odlične saradnje te izrazili očekivanja da će ista rezultirati daljim povećanjem broja posjeta turista iz Ujedinjenog Kraljevstva''- zaključeno je iz ministarstva.

Portal Analitika