Politika

Medojević: Svi koji glasaju za ukidanje imuniteta saučesnici u zločinu

Nekoliko stotina građana protestovalo je danas ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici zbog zahtjeva Specijalnog tužilaštva da se ukine poslanički imunitet lideru Pokreta za promjene (PzP) i funkcioneru Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću. Sa skupa je poručeno da je zahtjev Tužilaštva nastavak progona lidera DF-a iza kojeg stoji bivši premijer Milo Đukanović.
Medojević: Svi koji glasaju za ukidanje imuniteta saučesnici u zločinu
Portal AnalitikaIzvor

14:30 "Nema predaje, samo jako! Složno sa DF-om i čitavom opozicijom na ulicu, da dovedemo ovo do kraja", poručio je Medojević, nakon čijeg obraćanja je skup završen. 

14:20 Lider PzP-a Nebojša Medojević je kazao da u Skupštini sjede Đukanovićevi poslušnici koji brane kriminal.

"Braćo u uniformama, kraj diktature je kad bacite značke i prestanete da služite mafiji. Mislite li da će Đukanović vječno da vlada? Znate li da on već živi u Dubaiju? Uskoro će doći do formiranja prelazne vlade, i šta ćete onda? Zar je moguće prati legalne pare u Crnoj Gori? Treba uhapsiti Medojevića koji govori istinu. Evo šta sam dočekao od svoje Crne Gore. Svi koji su za ukidanje imuniteta saučesnici su ovog velikog zločina", naglasio je on.

Medojević se obratio šefu Centra bezbjednosti Podgorica Jovici Rečeviću koji je sa policijskim službenicima ispred Skupštine, poručivši im:

Vi branite lopove, zašto ne hapsite one koji stvarno peru novac?”, pitao je on.

1206medojevic

14:15 Simonida Kordić iz DF-a istakla je da je Crna Gora doživjela da bude nikad neslobodnija.

"Svi smo mi Medo", kratko je poručila ona.

14:10 Predsjednica koordincionog odbora protesta majki sa troje i više djece Željka Savković, kazala je da opozicija mora da se ujedini i da natjera čelnike vlasti da podnesu ostavke. 

"Jedino što velikog diktatora može smjeniti je ulica, ali ne rušenjem", podvukla je ona. 

14:06 Okupljenima se obratio Mladen Bojanić iz pokreta Otpor beznađu, koji je kazao da se "nečist obraz ne može prati optužnicama protiv pranja novca".

"Medojevićeva porodica treba da bude ponosna na njega. Ova optužnica ima za cilj da sije strah, ali straha nema s ove strane," naglašava Bojanić

1206bojanic

14:00 Predsjednik Nove Andrija Mandić izašao je na kratko sa sjednice Administrativnog odbora i obratio se građanima, rekavši da je Predsjedništvo DF-a donijelo odluku da dio poslanika Fronta dođe na sjednicu na Odbora.

"Time nismo prekinuli bojkot, to je samo odbrambeni čin. Nećemo pokleknuti. Katnić nije došao na sjednicu iako smo ga zvali. Znate da je Marković, prije nego što je optužnica protiv lidera DF-a prihvaćena, najavio da će biti potvrđena. Iza svakoga ko želi da nam nanese zlo stoji ime i prezime. Iza ovoga stoje Đukanović, Marković, Katnić i Medenica. Uvijek je najviše građana Crne Gore stradalo u međusobnim sukobima. Nama to ne treba. Zlo samo može da prizvede zlo. Pozivamo ih da to ne rade. Nemojte to da upotrebljavate protiv DF-a", napomenuo je Mandić i dodao da je "1908. godine optužnicu za Bombašku aferu pisao Sekula Drljević, a da danas to čini Katnić". 

1206mandic

13:55 Član Predsjedništva PzP-a Nikola Bajčetić, rekao je da ostatak opozicije danas podržava Katnića koji je ogromna prijetnja za mir i stabilnost Crne Gore.

"Izdržaće Nebojša više nego ovo jedno eventualno hapšenje. "Ima nas, slobodu ne možeš uhapsiti Đukanoviću", poručio je on.

13:50 Vojin Vuletić iz Partije udruženih penzionera i invalida poručio je da građani ne mogu dozvoliti da čelnici DF-a trunu u zatvoru.

"Moramo biti uz naše čelnike", naveo je on.

13:45 Na skupu su funkcioneri Demokrata Neven Gošović, Velizar Kaluđerović, Zdenka Popović, Danilo Šaranović i Vladimir Čađenović, kao i potpredsjednica SNP-a Danijela Pavićević.

13:40 Marko Milačić iz pokreta Otpor beznađu, kazao je da "bestijalna banda mora da optuži za kriminal druge da bi prikrila svoj kriminal i svoje zločine".

"Đukanović i Marković imaju podršku svojih šefova u Vašingtonu i Briselu koji se trude da likvidiraju sve grupe koje se bore i protiv globalnog i protiv lokalnog sistema. Ako se drznu da krenu da hapse i pritvaraju, moramo istog trenutka krenuti u organizovanje totalnog građanskog otpora. Moramo krenuti sa građanskim blokadama cijele Crne Gore. Ako se drznu na još jedno hapšenje, pomoći će nam da se trgnemo i pošaljemo ih na deponiju istorije", saopštio je okupljenima Milačić.

13:30 Slavica Radusinović iz PzP-a istakla je da su Medojević i ostali čelnici DF-a protiv svega što nije u interesu građana Crne Gore.

13:25 Predstavnica majki korisnica naknada Vesna Vukićević-Bulatović navela je da podržava Medojevića kao “simbola građanske opozicije u Crnoj Gori”. 

"Samo je DF prije izbora govorio da će ukinuti prava majkama. Oni sada mogu ukinuti svaki drugi zakon. Jedini način je borba sa ulice", rekla je ona i pozvala majke da se pridruže prvom sljedećem protestu DF-a

"Ovdje se vidi ko je prava opozija", zaključila je Vukićević-Bulatović.

img-2016

13:20 Protest je počeo obraćanjem mladih Radničke partije, DNP-aNove i PzP-a, koji su poručili da su se okupili da podrže Medojevića u borbi protiv diktatora. Sada se već pred binom okupilo oko 300 pristalica DF-a.

Policija je zatvorila dio Bulevara Svetog Petra Cetinjskog.

Okupljenima se pridružio i Nebojša Medojević koji se fotografiše i razgovara sa pristalicama. Trenutno je okupljeno nešto više od 200 građana. Među okupljenima je i predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović. Uz njega je i predsjednik SO Plav Izet Hadžimusović (SDP). 

img-2015

12:55 Pristalice DF-a počelu su da se okupljaju na platou preko puta crnogorskog parlamenta. Među građanima su funkcioneri Fronta Jovan Vučurović i Branka Bošnjak. Ispred zgrade Skupštine nalazi se veći broj pripadnika policije.

Portal Analitika