Abiznis

Isplaćeni radnici bivše Duklja Ribnice

Za oko 30 bivših radnika kompanije Duklja Ribnica, stečajna uprava je prošle sedmice uplatila i rasporedila na račune nešto više od 300 hiljada EUR prihodovanih od prodaje poznatog podgoričkog restorana Ribnica, sa pripadajućim zemljištem.
Isplaćeni radnici bivše Duklja Ribnice
Portal AnalitikaIzvor

Stečajni upravnik Dragica Gvozdenović potvrdila je Vijestima da je za neto plate, odnosno 24 lična dohotka, kako to predviđa Zakon o stečaju, bivšim radnicima isplaćeno nešto više od 140 hiljada EUR, a za povezivanje staža po osnovu dugovanih poreza i doprinosa oko 160 hiljada EUR.

Pojedinačni iznosi neto plata, kako Vijesti nezvanično saznaju, iznose od oko četiri hiljade EUR do oko 5,5 hiljada EUR za bivše radnike koji su ostali u tom preduzeću do pokretanja stečaja.

Kompanija Ribnica Comerc, u vlasništvu biznismena Miroslava Mališića, na 16. javnom nadmetanju kupila je restoran Ribnica sa pripadajućim zemljištem za ponuđenu kupoprodajnu cijenu od 515,14 hiljada EUR.

Gvozdenović je potvrdila da je kupac kupoprodajnu cijenu uplatio još u prvoj polovini aprila. Do prodaje te atraktivne nekretnine došlo je poslije 15 propalih sudskih prodaja, unazad nekoliko godina. Na prethodnom oglasu minimalna početka cijena bila je 700 hiljada EUR.

Na prvom oglasu u aprilu 2014. godine minimalna početka cijena iznosila je 3,6 miliona EUR.

Portal Analitika