Košarka

Bokan negira dogovor sa Džikićem: Još nijesmo razgovarali

Aleksandar Džikić jeste (jedna od) želja Budućnosti. Razgovori dvije strane ipak tek treba da uslijede, rekao je za „Novosti“ Dragan Bokan, predsjednik podgoričkog kluba koji je po odlasku na operaciju, a zatim i rehebailitaciju grčkog stručnjaka Ilijasa Zurosa prije početka završnice nacionalnog šampionata, u potrazi sa trenerom.
Bokan negira dogovor sa Džikićem: Još nijesmo razgovarali
Portal AnalitikaIzvor

- Poslije odlaska Dejana Radonjića, zatim i Igora Jovovića nemamo kontinuitet, zbog čega ćemo uraditi reorganizaciju kluba od rukovodstva do trenera. Zuros, koji je prošle sezone bio šef stručnog štaba, zbog obaveza koje ga očekuju kao selektora reprezentacije Gruzije propustio bi 35 dana klupskih priprema, a takođe bio bi odustan i tokom dva prozora FIBA u novembru i februaru – na početku razgovora je Bokan pojasnio zašto je u ovom trenutku teško izvodljiv nastavak saradnje sa grčkim stručnjakom.

Na Zurosovo mjesto, kako je rekao, konkurišu trener iz regiona (a da nisu Srbija i Crna Gora) i još dvojica iz Srbije, od kojih je jedan aktuelni šef stručnog štaba Partizana.

- Prije izvesnog vremena razgovarao sam s njegovim agentom Miodragom Ražnatovićem, koji mi je rekao da Džikić ne želi da priča dok se ne završi sezona, tako da još nismo razgovarali. Očekujem da pitanje trenera riješimo u narednih sedam do deset dana – smireno je dodao Bokan, ne želeći da otkriva ko je osim Džikića na listi želja Budućnosti.

Prije izvjesnog vremena, pojavila se informacija da bu Budućnost mogla da se pojača Žarkom Đurišićem, direktorom Minesote koji godinama slovi za jednog od najboljih evropskih operativaca u NBA timovima.

- Žarko je veliki moj i prijatelj crnogorske košarke kojoj je mnogo pomogao. Kada je u Crnoj Gori često se konsultujem s njim, ali nije Budućnost te sreće da on bude na čelu kluba – jasno je Bokan poručio da crnogorski šampion teško može da parira NBA klubovima.

Portal Analitika