Turizam

Predstavnici ukrajinskih turističkih agencija u posjeti Starom Baru

Turistička organizacija Bar je, zajedno Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i agencijom „Guliver“ iz Budve, ugostila 20 predstavnika agencija koje sarađuju sa kompanijom TUI Ukrajina i koji su u petak, 9. juna imali priliku da se upoznaju sa kulturno- istorijskim znamenitostima u Starom Baru i Starom maslinom, dva nezaobilazna turistička lokaliteta u našoj opštini.
Predstavnici ukrajinskih turističkih agencija u posjeti Starom Baru
Portal AnalitikaIzvor

Nakon obilaska pomenutih znamenitosti gostima iz Ukrajine upriličena je večera u Starom Baru sa specijalitetima tradicionalne barske kuhinje.

Gostima se pored kulturno istorijskih znamenitosti najviše dopala srdačnost lokalnog stanovništva.

Barsku opštinu je u 2016. godini posjetilo 5.445 turista iz Ukrajine, što je 10,2 odsto više nego u 2015. godini, a ostvareno je 64.502 noćenja.

-Smatramo da će ova posjeta doprinijeti još većem broju dolazaka i noćenja gostiju sa ukrajinskog tržišta.  TO Bar je poklonila kompletan reklamno propagadni materijal i finansijski podržala boravak na teritoriji barske opštine, dok je Kulturni centar Bar obezbijedio besplatne ulaznice za Stari Bar i Satru maslinu- navedeno je u saopštenju TO Bar. 

Portal Analitika