Crna hronika

Janjić u bjekstvu nakon ranjavanja Krcunovića

Policija traga za Dejanom Janjićem (39) iz Nikšića za kojeg se sumnja da je u obračunu unutar klana ,,kvartaša“ u subotu poslije ponoći nožem ranio Predraga Krcunovića (39), koji je prethodno potegao pištolj i pucao.
Janjić u bjekstvu nakon ranjavanja Krcunovića
Portal AnalitikaIzvor

Policija je zadržala Krcunovića zbog sumnje da je počinio ,,teško ubistvo u pokušaju“, kao i još dvije osobe, a obračun se dogodio u noći između subote i nedjelje u 3.15 sati ispred diskoteke „Cataleya“ na Trgu republike. Kako je Pobjedi potvrđeno u istrazi, zadržan je Vladan Đukanović (20) koji je, kako se sumnja, Krcunoviću dao pištolj koji je imao u nelegalnom posjedu kako bi se obračunao sa napadačima. Đukanoviću se na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja, kao i teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja.

Prema saznanjima Pobjede, radnik obezbjeđenja diskoteke Dalibor Matijašević (40) tereti se da je sa mjesta pucnjave uklonio dvije čaure od pištoljskih metaka i tako počinio krivično djelo sprečavanje dokazivanja. U istrazi nam je rečeno da su akteri obračuna odbili da saopšte ko je koga napao, tvrdeći da su ih napale ,,nepoznate osobe“. Izviđajne mjere i radnje, međutim, upućuju na osnovanu sumnju da je Krcunović ispred ulaza u diskoteku ispalio više metaka ka Janjiću i osobama koje su bile u društvu sa njim. Nakon toga je Janjić oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem, nanio Krcunoviću tri uboda – u leđa i nadlakticu. Krcunović se javio za pomoć u Medicinski centar u Nikšiću odakle je policiji javljeno za incident. Svi uhapšeni su predati juče nadležnom tužiocu.

Viša državna tužiteljka u Podgorici Tanja Čolan-Deretić ovlastila je policijske službenike CB Nikšić da obave uviđaj tokom kojeg su u ugostiteljskom objektu ,,Cataleya“ pronađeni tragovi krvi, pištoljska čaura i deformisani projektil. Takođe, konstatovana su i oštećenja na ulaznim vratima objekta nastala od metka. U toku izviđaja policija je uzela izjave od više građana, kao i preduzela mjere u saradnji sa tužilaštvom koje su rezultirale hapšenjem aktera.

Portal Analitika