Svijet

Zbog sumnjivog razgovora prizemljen avion iz Ljubljane

Avion na letu iz Slovenije za Veliku Britaniju vanredno je sletio na aerodrom u Kelnu pošto je pilot obaviješten o „sumnjivom razgovoru“ sa „terorističkim sadržajem“. Tri Britanca su uhapšena pošto je avion kompanije Izi džet sletio na njemački aerodrom, ali policija je nakon nekoliko sati istrage saopštila da nije bilo „realne terorističke prijetnje.“
Zbog sumnjivog razgovora prizemljen avion iz Ljubljane
Portal AnalitikaIzvor

Njemačke vlasti pustile su na slobodu trojicu Britanaca uhapšenih nakon što je njihova konverzacija u avionu iz Slovenije za London pobudila sumnju pilota koji je sletio na aerodrom u Kelnu.

"Istraga protiv njih je zaustavljena. Nijesu pronađeni nikakvi dokazi", rekao je portparol lokalne policije. "Sada vjerujemo da nije bilo realne terorističke prijetnje". To je potvrdio i predstavnik slovenačkog ministarstva spoljnih poslova, Andrej Šter.

"Primili smo informaciju njemačke policije prema kojoj se, po dosad poznatim podacima, skoro sigurno može isključiti teroristička pozadina tog slučaja".

Posada aviona odlučila se za prisilno slijetanje nakon što su neki putnici u avionu čuli da su dvojica putnika, za koje se kasnije pokazalo da su britanski državljani, razgovarali o bombi i eksplozivu, a uz tu dvojicu još jednog putnika zadržala je njemačka policija, a let nije nastavljen.

Pokazalo se da niko nije bio ugrožen i da stvarna teroristička prijetnja nije postojala, kazao je Šter.

Rojters je javio da je devetoro ljudi primilo ljekarsku pomoć, od 151 koliko ih je ukupno bilo u avionu Erbas 319. Oni su povrijeđeni prilikom evakuacije.

Njemački Bild prenio je da su se pomenuta trojica putnka vraćala sa poslovnog puta.

Portal Analitika