Ostalo

Trijumf Dovicioza na Dukatiju

Italijanski motociklista Andrea Doviciozo zabilježio je drugu vezanu pobjedu u ovogodišnjem Moto GP šampionatu pošto je trku za Veliku nagradu Katalonije odvezao u vremenu 44:41.518 i ozbiljno se uključio u borbu za titulu.
Trijumf Dovicioza na Dukatiju
Portal AnalitikaIzvor

Iako je startovao sa sedmog mjesta, Doviciozo je iskoristio snagu Dukatija i vrlo brzo prokrčio put do vrha. Dok je on to radio u ranoj fazi, drugi Dukati je bio u vođstvu.

Horhe Lorenco je uspio već u prvom krugu da obiđe Danija Pedrosu i nekoliko krugova je vodio duel sa Markom Markezom. Ipak, Pedrosa se ubrzo vratio na lidersko mjesto, a između njega i Markeza izbio je Doviciozo. Lorenco je toliko pao, da se u jednom trenutku borio za osmo mjesto sa Valentinom Rosijem. Ipak, trostruki šampion u kraljevskoj klasi uspio je da izdrži nalete bivšeg timskog kolege i na kraju se probio do četvrtog mjesta.

Dramatično je bilo na vrhu. Trojka Pedrosa, Doviciozo, Markez držala je stabilan poredak dok 10 krugova prije kraja Italijan nije riješio da iskoristi snagu Dukatija. Obišao je na startno-ciljnom pravcu Pedrosu i ubrzo umakao Hondama, obezbijedivši drugu vezanu pobjedu. Pedrosu je u istom krugu obišao i Markez, koji je osvojio vrijednih 20 bodova, a Pedrosa je morao da se zadovolji posljednjim stepenikom pobjedničkog postolja.

Peti je bio Žoan Zarko, šesti sjajni ovog vikenda Jonas Folger, a sedmi Alvaro Bautista.

Jamahe su potpuno razočarale. Rosi je zauzeo na kraju osmo mjesto i jedino što može da ga zadovolji je što je bio ispred Maverika Vinjalesa i bar za bod smanjio zaostatak za liderom u generalnom plasmanu. Vinjales sa ovih sedam bodova ima sada 112 boda, a Andrea Doviciozo se ozbiljno primakao - na 104. Mark Markez je sada treći sa 88 bodova, Dani Pedrosa ima 84, a Valentino Rosi 83.

Foto: Getty Images

Portal Analitika