Crna hronika

Uhapšena tri Nikšićanina, za četvrtim se traga

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić u kratkom roku su rasvijetlili događaj u kojem je jedno lice danas u ranim jutarnjim časovima, u diskoteci „Cataleya“ u Nikšiću zadobilo povrede.
Uhapšena tri Nikšićanina, za četvrtim se traga
Portal AnalitikaIzvor

Svi akteri događaja – pomenuto povrijeđeno lice koje je takođe osumnjičeno da je upotrijebilo oružje i to vatreno, lice za koje se sumnja da je povrijeđenom licu zadalo ubodne rane i to navjerovatnije nožem i još dva lica su identifikovani. Tri lica su lišena slobode dok se jedno lice nalazi u bjekstvu.

Naime, danas, 11.06.2017. godine u 03,15 časova Dežurna služba CB Nikšić primila je obaviještenje da se u prostorijama Opšte bolnice Nikšić nalazi tzv. bezbjednosno interesantno lice P.K. (39) iz Nikšića, te da lice ima povrede.

Dežurni ljekar u bolnici, koji je primio P.K, je policijskim službenicima kazao da je P.K. zadobio lake tjelesne povrede u vidu tri ubodne rane nanesene oštrim predmetom u predjelu leđa i desne nadlaktice. Obavljen je i razgovor sa P.K. koji je kazao da su mu povrede u pomenutoj diskoteci zadala njemu nepoznata lica.

O događaju je upoznat državni tužilac u Višem drzavnom tužilaštvu u Podgorici, koji  je ovlastio policijske službenike CB Nikšić da izvrše uviđaj na licu mjesta. Tokom vršenja uviđaja u ugostiteljskom objektu ,,Cataleya" pronađeni su tragovi krvi, pištoljska čaura, deformisani projektil, a takođe konstatovana su i oštećenja na ulaznim vratima objekta nastala usljed dejstva projektila.

U toku izviđajnog postupka, policijski sluzbenici CB Nikšić obavili su razgovore su većim brojem građana a takođe u saradnji sa državnim tužiocem preduzete su i druge tužilačko – policijske mjere i radnje koje su rezultirale identifikovanjem svih osumnjičenih učesnika predmetnog događaja i obezbjeđenjem dokaza u ovom slučaju.

Kriminalistička obrada upućuje sumnju da je P.K, nakon svađe sa više drugih takođe bezbjednosno interesantnih lica iz Nikšića, na ulaznim vratima diskoteke „Cataleya" ispalio više projektila iz pištolja u pravcu ovih lica, čime je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Na osnovu prikupljenih dokaza dalje se sumnja da je bezbjednosno interesantno lice V.Đ. (20) iz Nikšića počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na način što je, u ugostiteljskom objektu „Cataleya", u ilegalanom posjedu držao pištolj nepoznate marke koji je, nakon svađe koju je P.K. imao sa više lica, ovom licu ustupio u cilju izvršenja predmetnog krivičnog djela.

Takođe se sumnja da je D.M. (40) iz Nikšića, radnik obezbjeđenja u diskoteci „Cataleya", počinio krivično djelo sprječavanje dokazivanja tako što je što je, umišljajno u cilju ometanja postupka dokazivanja prethodno počinjenih krivičnih djela, uklonio dvije pištoljske čaure sa lica mjesta. 

Izviđajne mjere i radnje upućuju na sumnju da je bezbjednosno interesantno lice D.J. (39) iz Nikšića, nakon što je P.K. ispalio više projektila u njegovom pravcu i pravcu lica sa kojima je bio u društvu, zadao P.K. više uboda oštrim predmetom, navjerovatnije nožem, u predjelu leđa u desne nadlaktice, nakon čega se odmah dao u bjekstvo.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili gore navedena krivična djela policijski službenici CB Nikšić lišili su slobode lica Krcunović Predraga, Đukanović Vladana i Matijašević Dalibora, dok se za licem Janjić Dejanom traga. Nadležni tužilac će se naknadno izjasniti u vezi sa kvalifikacijom krivičnog djela za koje je D.J. osumnjičen.  

Sva lica koja su lišena slobode će u zakonskom roku biti predata nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Portal Analitika