Region

Sin proslavljenog Moke Slavnića uhapšen u Njemačkoj

Zvezdan Slavnić (40), sin proslavljenog srpskog košarkaša Zorana Moke Slavnića, ponovo je uhapšen, ali ovog puta kao član zloglasne bande “Pink panteri” - saznaju “Novosti”. On i još trojica muškaraca iz Srbije, “pali” su prošlog vikenda u Njemačkoj, a poslije pljačke juvelirnice u Austriji iz koje su odnijeli nakit i satove vrijedne više od 1,3 miliona eura.
Sin proslavljenog Moke Slavnića uhapšen u Njemačkoj
Portal AnalitikaIzvor

Najveći doprinos akciji austrijske i njemačke policije, dali su pripadnici MUP Srbije, koji su operativno, ali i u ljudstvu pomagali evropskim kolegama.

- Njihovo praćenje i lociranje trajalo je nekoliko dana - navodi izvor “Novosti”, upoznat sa akcijom tri policije. - Pomagali su i ljudi iz Europola i Interpola. Rasvijetlili smo svako njihovo kretanje, od pljačke juvelirnice, do “štekova” u Njemačkoj, gdje su i uhapšeni.

U toku je utvrđivanje koliko se još zlatara našlo na meti ove četvorke, kao i gdje su završili dragocjenosti i vrijedan nakit. Dio, ukraden u austrijskoj juvelirnici je, kako nezvanično saznaje ovaj list, pronađen.

Nažalost, Zvezdan Slavnić je stari povratnik ne samo srpske, već i policija više evropskih zemalja. Prije četiri godine je izašao sa robije iz KPZ Sremska Mitrovica, gdje je proveo skoro tri godine zbog nelegalne trgovine narkoticima. Uhavaćen je da preprodaje više od 150 grama heroina.

Uhapšen je 22. oktobra 2008. zbog sumnje da je kao pripadnik takozvane beogradsko-kruševačke grupe trgovao drogom. Sa njim se tada iza rešetaka našlo još 18 pripadnika ove ekipe, kojoj se na teret stavljalo da je od jula 2007. do 20. oktobra 2008. u Beogradu nabavila 7,3 kilograma heroina, 400 grama kokaina i 200 grama marihuane, i sve to prodala u Kruševcu.

Trgovina narkoticima nije jedini Slavnićev grijeh. U martu 1998, kao dvadesetogodišnjak u beogradskom klubu “Četiri sobe” na Dorćolu pucao je u Olivera Jovanovića. Navodno, povod je bila svađa oko tadašnje Slavnićeve djevojke, pjevačice Ksenije Pajčin.

Od zadobijenih povreda Jovanović je preminuo 12 dana kasnije, a Slavnić je uhapšen dvije nedjelje poslije obračuna u stanu prijatelja u Novom Beogradu, u kojem se krio od policijske potjere. Osuđen je na devet i po godina, ali mu je kazna, koju je odležao u KPZ Valjevo, amnestijom smanjena na osam godina.

Uhapšen je i 2002. godine, kad je za vrijeme zatvorskog vikenda udario vlasnika beogradskog restorana “Trag” jer mu nije ostavio slobodan sto.

Prošle godine protiv Slavnića je podnijeta krivična prijava zbog napada na policajce, ali i uznemiravanje. Njega je komšinica prijavila zbog psa, a kada je zemunska patrola došla da interveniše, napao je i njih. Prijetio im je i odbijao da pokaže ličnu kartu.

Novosti.rs

Portal Analitika