Politika

Pogledajte ko su članovi OO SD-a Petnjice

Socijaldemokrate Petnjica su održale redovnu izbornu Konvenciju na kojoj je 78 prisutnih delegata izabralo novi Opštinski odbor koji broji 35 članova.
Pogledajte ko su članovi OO SD-a Petnjice
Portal AnalitikaIzvor

Na konvenciji je iskazano zadovoljstvo dosadašnjim radom Petnjičkog odbora Socijaldemokrata, te potenciran evidentan rast podrške, na način što aktivnosti SD podržavaju Bihorci prepoznajući naš rad u cilju, prije svega, poboljšanja životnog standarda stanovnika Petnjice i zaustavljanja procesa migracije mladih ljudi sa ovog područija, navodi se u saopštenju SD-a.

 

Prisutnima su se, između ostalih, obratili Isljam Ćeman, dosadašnji predsjednik OO SD Petnjica i Hajriz Adrović, sekretar odbora, koji su podnijeli detaljan izvještaj o radu odbora u proteklom periodu. Takođe pristune je pozdravio i menadžer Opštinskog odbora SD Petnjica Elvir Klica.

 

Prisutnima se obratio i mr Safet Korać, član Predsjedništva SD CG, koji je je potencirao značaj stvaranja jedne istinske partije koja gaji izvornu i vječnu socijaldemokratsku ideju i iskazao zadovoljstvo što su upravo Socijaldemokrate uspjele da sačuvaju Crnu Goru od onih koji bi rado da je nema i da sačuvaju njen evroatlantski kurs. Međutim, kako je Korać dalje istakao, sada se moramo posvetiti ubrzanom razvoju Crne Gore i same Petnjice kako bi se stvorili preduslovi da njeni građani imaju dobar život, zaposlenje, kvalitetno zdravstvo i obrazovanje, kulturne i sportske sadržaje i sve druge stvari koje Petnjičani zaslužuju.

 

Član Predsjedništva SD CG, dr Kenan Hrapović, pozdravljajući prisutne, najavio je, u cilju stvaranja boljih uslova za život na područiju Bihora, relativno brzo otvaranje Doma zdravlja u Petnjici sa svim potrebnim sadržajima kao što imaju i druge opštine u Crnoj Gori. Takođe, on je istakao da se već radi na izmjeni zakona iz oblasti zdravstva koji će  to omogućiti, kao i na organizovanju službe hitne pomoći kako bi Petnjičani u svom kraju mogli da ostvare cjelokupnu zdravstvenu zaštitu. Iskazao je zadovoljstvo zbog  dobrog funkcionisanja filijale Fonda za zdravstveno osiguranje u Petnjici u kojoj već ima registrovano preko 3 hiljade osiguranika.

 

Potpredsjednik SD CG, dr Damir Šehović, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim radom Opštinskog odbora Petnjica, te je istakao da će kadrovi Socijaldemokrata Crne Gore u izvršnoj vlasti i dalje nastaviti da snažno, kao i do sada,  podržavaju i realizuju sve zdrave inicijative koje su potrebne ovom kraju. Podsjetio je na svoje zalaganje da Petnjica dobije novčana sredstva iz Egalizacionog fonda  koja su od krucijalne važnosti za funkcionisanje administracije, te izrazio zadovoljstvo što je upravo on svojim amandmanima omogućio da Opština Petnjica nesmetano funkcioniše. Istakao je da je

 

Vlada ove godine obezbijedila značajna sredstva koja će biti utrošena za kapitalne projekte u Petnjici kroz dalju gradnju vodovoda za sela Johovice, Radmanci, Godočelje i Tucanje, u koje svrhe je opredijeljeno oko sto hiljada eura, kao i za izradu magistralnog puta Petnjica - Berane. U tom smislu je posebno iskazao zadovoljstvo zbog završetka radova na administrativnoj zgradi Opštine.

 

On je u susret lokalnim izborima u Petnjici, koji se očekuju na jesen, kazao da je siguran da će se nastaviti trend rasta Socijaldemokrata sličan onome u Nikšiću ili Herceg Novom, gdje su Socijaldemokrate ostvarile značajno bolji rezultat u odnosu na parlamentarne izbore, što dokazuje da će SD U Petnjici biti nezaobilazan činilac buduće vlasti.

 

Novoizabrani članovi OO SD Petnjica su: mr Safet Korać, Isljam Ćeman - profesor, Armin Skenderović - dipl. pravnik, Zeid Škrijelj, dipl. ekonomista, Hajriz Adrović, dipl. pravnik, Irma Osmanović-ekonomski tehničar, Refik Latić - dipl. ekonomista, Alen Adrović - diplomirani menadžer, Edina Škrijelj - medicinski tehničar, Isad Mehović - profesor, Aldin Zverotić - student, Arslan Avdo Korać - profesor, Asmir Osmanović - diplomirani ekonomista, Mersudin Rastoder - profesor, Anis Adrović - ing. poljoprivrede, Edis Zverotić - ing. poljoprivrede, Sadat Adrović - profesor, Denis Ajderpašić - mašinski tehničar, Sead Korać - drvni tehničar, Arnes Latić - preduzetnik, Rahima Adrović -diplomirani psiholog, Ines Muratović - mašinski tehničar, Dino Adrović - student, Haris Korać - student, Džefika Adrović - student, Irfan Ajderpašić - student, Haris Ćeman - student, Adnan Kočan - veterinarski tehničar, Esko Adrović - radnik, Amel Tiganj - radnik, Eldetijan Škrijelj - mašinski tehničar, Vejsel Osmanović, ekonomski tehničar, Almin Novalić - poljoprivrednik, Fetah Ćeman – pensioner i Ermin Novalić -mašinski tehničar.

 

Portal Analitika