Politika

CP u Kotoru: Iza crvenih kravata se kriju velikosrpski nacionalisti

Crnogorski pokret je održao tribinu na kojoj su građanima Kotora približeni zaključci okruglih stolova koje je Crnogorski pokret organizovao u maju ove godine, platforma koja je donešena 17.maja 2017. na završnom skupu u hotelu Hilton i koja sadrzi pet politika koje će Crnogorski pokret, zajedno sa partijama koje su prihvatile platformu (SD, LP i Crnogorska), protežirati na svim nivoima države do njenog prihvatanja, kao i ciljeve i djelatnosti koje će Crnogorski pokret preduzimati u budućnosti.
CP u Kotoru: Iza crvenih kravata se kriju velikosrpski nacionalisti
Portal AnalitikaIzvor

Posebno je istaknuta situacija u Kotoru dolaskom nove vlasti, zahtjev za osnivanje zajednice opština koje bi sačinjavale opština Budva, Kotor i Herceg Novi, te nepoštovanje državnih praznika i državnih simbola u tim opštinama. 

Govornici su istakli da je to nedvosmisleni dokaz da su priče o tome da su partije koje su preuzele vlast u tim opštinama građanske obična mimikrija i da su svojim odnosom prema jednom od najvažnijih praznika države Crne Gore, Danu nezavisnosti, pokazali da se iza priča o građanskim partijama kriju isti oni velikosrpski nacionalisti iz prošlosti, sa sada promjenjenom taktikom. Odaslata je poruka da se neće mirno posmatrati kako se teška ekonomska situacija i nezakonito ponašanje pojedinih nivoa vlasti iskorišćava u zavođenju građana i da se neće i ne smije dozvoliti da takvu situaciju iskoristite oni koji već dvije decenije atakuju na Crnu Goru i njenu samobitnost, kako bi ostvarili svoje ciljeve. 

Uniformisana odjela, crvene kravate je marketinški potez koji bi trebalo da promoviše staru maksimu „red, rad i disciplina“, što je stara demagoška i populistička matrica koja se uvijek primjenjuje u trenucima krize.

 Takođe je poručeno da se svi problemi društva moraju rješavati tako da se ne ugrozi do sada postignuto i da se ne ugrozi ono što moramo učiniti u oblasti svih pet politika koje su promovisane platformom donešenom u hotelu Hilton 17. maja, ove godine. A to su: kulturna, prosvjetna, naučna, jezička i vjerska. 

Na tribini su govorili: Stevo Vučinić( Crnogorski pokret) Pero Radulović( Liberalna partija) i Slobodan Jovanović (Crnogorski pokret). 

Portal Analitika