Politika

OO DPS Mojkovac: Politički amaterizam i nadobudnost Demokrata

OO DPS Mojkovac uputio je saopštenje za javnost koje objavljujemo u cjelini.
OO DPS Mojkovac: Politički amaterizam i nadobudnost Demokrata
Portal AnalitikaIzvor

"Demokrate se ni ovog puta nijesu suzdržale od svog političkog amaterizma i nadobudnih izjava. Njihov defile mojkovačkim ulicama ostaće upamćen jedino po kesama koje su pronosili uzaludno kucajući od vrata do vrata u nadi da će tim kesama nadomjestiti rupe u svom izbornom programu i ideologiji.

Prebrzo su Demokrate zaboravile da kažu koliko im građana Mojkovca svoja vrata nije ni otvorilo, koliko je građana Mojkovca samo prošlo pored njih dok je njihov propagadni materijal padao na zemlju ružeći sređene i čiste mojkovačke ulice.

Odlično su građani Mojkovca upoznati sa činjenicom da je ovaj grad pored Tare sve do ovih izbora bio nepoznanicama upravo čelnicima Demokrata, koji su prethodnih dana prvi put kročili u Mojkovac , niotkud pozvani.

Mislile su Demokrate  da će uglađenim odijelima i crvenim kravatama zamaskirati svoje pravo lice- lice koje su imali isti oni iz čijeg su šinjela izašli Bečić i njegovi sledbenici, a koji su sistematski uništavali Mpojkovac punih 10 godina svoje vlasti.

Neargumentovanim kritikama , Demojkrate su još jednom pokušale da zataškaju brojne neuspjehe svojih nekadašnjih partijskih drugova, za vrijeme čije vlasti u Mojkovcu se lokalno stanovništvo nalazilo u potpunom kolapsu. Nepostojanje osnovne infrastrukture i  nezapamćene migracije iz mojkovačke opštine, samo su neki od ,, uspješno“ obavljenih zadataka prethodnika DPS-a.

Poznati kao dobri domaćini, kulturno smo Demokrata progledali kroz prste na pokazanom nepoznavanju mojkovačke opštine, permutovanju Polja i Podbišća. Međutim, ne možemo prećutati njihove neistinite tvrdnje o nepostojanju rasvjete i  oskudnom vodosnadbijevanju na  Karauli. Naselje Karaula se zahvaljujući  ažurnosti lokalne vlasti danas može pohvaliti kompletnom rasvjetom i  uspješnim vodosnadbijevanjem, pa je očigledno da su Demokrate svoj sud o nepostojanju rasvjete i vodovoda donijele u jutarnjim i popodnevnim časovima kada po svim pravilima korišćenja ulične rasvjete i  zakonima prirode vještačko osvjetljenje nije ni potrebno.

Da je napad najbolja odbrana- floskula je kojom su se Demokrate vodile neuspješno pokušavajući da minorizuju rad lokalne uprave i DPS-a u Mojkovcu, potcjenjujući razumno rasuđivanje i opažanje Mojkovčana. U tom pravcu su, ponijevši se kao novinari žute štampe, a ne političari,svoju kampanju u Mojkovcu otpočeli netačnim tvrdnjanma o lošem radu lokalne vlasti i navodnom nezadovoljstvu građana , što je vjerovatno bila posledica njihovog ličnog neuspjeha u mojkovačkoj opštini.

Preuranjeno su se oglasili i u medijima, iznoseći netačne podatke  o procentualnoj podršci koju su ostvarili u Mojkovcu zadirući u osnovna ljudska prava i slobode građana Mojkovca  čiju podršku nikad nijesu imali, a tek je na predstojećim izborima neće pridobiti.

Za razliku od ,, crveno kravataša“ , fukcioneri DPS-a, porijeklom Mojkovčani,na čelu sa premijerom Duškom Markovićem, aktivno učestvuju u rješavanju  svih problema  u  mojkovačkoj opštini, uspješno unapređujući zajedno sa lokalnom upravom, kvalitet života građana Mojkovca, tokom cijele godine, a ne samo za vrijeme predizborne kampanje. Upravo iz tog razloga, bi samo lakome Demokrate dovele u pitanje kredibilitet i podršku premijera Duška Markovića u Mojkovcu i kod Mojkovčana.

Polazeći od svog izbornog programa Demokrate  su plahovito napale  DPS u Mojkovcu, ne želeći da čuju mišljenje građana Mojkovca koje ide u prilog ozbiljnom izbornom programu DPS-a. Političko razbacivanje Demokrata, preuranjenim prognozama svog uspjeha u Mojkovcu, možemo pripisati jedino njihovoj političkoj neozbiljnosti i osujećenosti zbog svih onih kesa koje nijesu pronašle svoje primaoce među Mojkovčanima jer Mojkovac nije na prodaju.

Građani Mojkovca svjedoci su uspješno realizovanog izbornog programa DPS-a u prethodnim godinama, čemu u prilog govore očigledni rezultati kakve Demokrate nikada nijesu mogle postići, niti će u tome moći parirati postojećoj lokalnoj vlasti u Mojkovcu.

Zato nama kao ni građanima Mojkovca nije jasno šta su to Demokrate prethodnih dana tražile u Mojkovcu? Šta su to Demokrate imale da ponude Mojkovčanima? Koje su to oni razvojne projekte prezentovali?

Po svemu sudeći, boravak Demokrata  u Mojkovcu po svom uspjehu, bi se najprije mogao okarakterisati kao turistička posjeta gradu znamenite istorije i bogatih prirodnih ljepota, nego li kao politička promocija Alekse Bečića i njegove partije", navodi se u saopštenju OO DPS Mojkovac.

Portal Analitika