Fudbal

Zemljotres u Milanu - senzacionalan povratak majstora!?

Prijelazni rok u Mičanu dostiže tačku ključanja, Milan je spremio najjače udarce za kraj. Poslije Musakija, Kesija i Rodrigeza sada stižu zvučna imena, a vrhunac bi mogao da bude senzacionalni povratak Zlatana Ibrahimovića!
Zemljotres u Milanu - senzacionalan povratak majstora!?
Portal AnalitikaIzvor

Ovo treba uzeti sa rezervom, jer je vijest objavio torinski Tutosport, najmanje pouzdan od tri sportska dnevnika na Apeninima. Ali neke okolnosti upućuju da bi moglo da dođe dovelikog povratka Ibre u Milan pošto je Mančester Junajted riješio da ga ne zadrži i ne iskoristi opciju o još jednoj godini iz ugovora. Ibra će od 1. jula biti slobodan igrač...

Plan je smislio Ibrin menadžer Mino Rajola i postavio ga kao uslov pred upravu Milana. Rajola drži ključ u rukama oko novog ugovora Đanluiđija Donarume što je Milanovo najvažnije pitanje ovog ljeta. Klub je dao Rajoli i Donarumi rok do 13. juna da definitivno odgovore na ugovor vrijedan blizu 5.000.000 eura po sezoni. Lukavi Rajola se dosjetio kako da uslovi Rosonere. Donaruma će potpisati ako Rosoneri vrate Zlatana?!

Ali problem je što se Ibrahimović nikako ne uklapa u viziju novog rukovodstva Milana. Ima 36 godina, povrijeđen je i neće zaigrati prije oktobra. Ima ogromnu paltu, Milan može da mu da ponudi četiri ili peta puta manje od onog što je zarađivao na Old Trafordu (22.000.000 eura za godinu dana). Galijani je htio da ga vrati prošlog roka, ali je i tada plata bila problem.

Međutim, Ibrahimović ima želju da se vrati u Milan i to je rekao kada je prije pet godina u paketu sa Tijagom Silvom napustio Milan i prešao u PSŽ. Obojica igrača su tada bili nezadovoljni transferima jer su željeli da ostanu, ali ih je Galijani prodao pod finansijskim pritiskom jer je morao da popuni budžet.

Portal Analitika