Društvo

Trg Republike Argentine kod stadiona završiće do kraja mjeseca

Izgradnja Trga Republike Argentine ispred južne tribine Gradskog stadiona trebalo bi da bude završena do kraja ovog mjeseca – kazao je vođa radova građevinske firme ,,Erlang“ koja gradi trg i fontanu na ovom mjestu.
Trg Republike Argentine kod stadiona završiće do kraja mjeseca
Portal AnalitikaIzvor

On je naveo da im je ostalo da ugrade još oko 700 kvadratnih metara bijelog vinićkog kamena, kojim je popločan najveći dio trga, završe ugradnju mermernih ploča na klupama, žardinjerama i potpornim zidovima, postave led rasvjetu i zasade zelenilo.

Bijeli kamen

Od ukupne površine trga - 3.500 kvadratnih metara, oko 2.500 kvadrata biće popločano bijelim vinićkim kamenom.

- Ugradili smo oko 1.800 kvadrata. Ostalo nam je još 700 kvadrata na sjevernoj strani gradilišta, prema brdu Gorica. Svakodnevno nam stigne po pedesetak kvadrata, koje ugradimo istog dana - kazao je vođa radova ,,Erlanga“ i dodao da uporedo sa ovim poslom, majstori ugrađuju mermerne bež ploče na žardinjerama, klupama i potpornim zidovima. Mjesta za sjedjenje urađena su ispod potpornih zidova terasa i oko tri velike kružne žardinjere, prečnika pet metara. Između žardinjera i fontane, prečnika 13 metara, koja je u potpunosti završena, izgrađeno je šest klupa, koje ovih dana takođe oblažu mermerom.

Završena je i ugradnja oko 470 kvadrata manjih kamenih granitnih ploča, oko fontane, koje ovom dijelu trga daju poseban šmek.

Terase ispred stadiona proširene za dva i po metra i već su dijelom popločane bijelim kamenom, a izgrađena su i tri široka stepeništa.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika