Rukomet

Ubjedljiva pobjeda rukometašica protiv Bjelorusije

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Baru selekciju Bjelorusije 33:26 (12:15), u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo.
Ubjedljiva pobjeda rukometašica protiv Bjelorusije
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorske rukometašice opravdale su ulogu favorita, ali su do pobjede došle teže od očekivanog i zahvaljujući igri u drugom poluvremenu.

Bjelorusija je, nakon startnog vođstva domaćina od 2:0, napravila preokret, u 14. minutu povela je 6:4, razlika je u 20. iznosila četiri (11:7), a na poluvremenu tri gola (15:12).

Crnogorska selekcija nastavak meča odigrala je mnogo bolje, u 39. minutu ponovo je došla do vođstva (19:18), koje je u 55. minutu iznosilo sedam golova (30:23).

Najefikasnje u crnogorskoj reprezentaciji bile su Đurđina Jauković i Dijana Ujkić sa po devet, dok su Majda Mehmedović i Milena Raičević meč završile sa po pet pogodaka.

U bjeloruskoj selekciji bolje od ostalih bile su Anastasija Mazgo sa pet i Katarina Sliskaja sa četiri gola.

Revanš je na programu 15. juna u Minsku.

Bolji iz dvomeča Crne Gore i Bjelorusije izboriće plasman na šampionat, koji će u decembru biti odigran u Njemačkoj.

Učešće na Svjetskom prvenstvu, osim domaćina, obezbijedili su još zvanični evropski i svjetski prvak, Norveška, kao i Holandija, Francuska i Danska, na osnovu plasmana sa prošlogodišnjeg šampioata Evrope u Švedskoj.

(Mina)

Portal Analitika