Društvo

Ministarka Pribilović posjetila opštine Žabljak, Šavnik i Plužine

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović sa saradnicima posjetila je danas opštine Žabljak, Šavnik i Plužine i sastala se sa predsjednicima ovih opština - Veselinom Vukićevićem, Mijomirom Vujačićem i Mijuškom Bajagićem.
Ministarka Pribilović posjetila opštine Žabljak, Šavnik i Plužine
Portal AnalitikaIzvor

Tokom sastanka sa predsjednikom Opštine Žabljak Veselinom Vukićevićem razgovarano je o narednim aktivnostima iz oblasti reforme lokalne samouprave, kao i o aktuelnim i predstojećim projektima i aktivnostima u kontekstu obezbjeđivanja sredstava iz međunarodnih fondova. Konstantovano je da postoji značajan prostor za saradnju u ovim oblastima.

Prilikom susreta sa predsjednikom Opštine Šavnik Mijomirom Vujačićem, ministarka Pribilović je upoznala sagovornika sa aktivnostima vezano za izradu Zakona o finansiranju i Zakona o lokalnoj samoupravi. Vujačić je ministarku upoznao sa aktivnostima opštine Šavnik u pravcu daljeg unapređenja rada lokalne samouprave na svim nivoima. Na sastanku je bilo riječi i o strateškom pozicioniranju malih opština u sistemu i prepoznavanja njihovih stvarnih potreba i problema.

Tokom posjete opštini Plužine, ministarka Pribilović i predsjednik Bajagić razgovarali su o brojnim aktuelnim temama koje se odnose na funkcionisanje opštine, kao i aktivnostima koje se realizuju u cilju uspostavljanja efikasnijeg pružanja usluga i servisa građanima. Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim i planiranim projektima u ovoj opštini koje se odnose na unapređenje i razvoj opštine.

Tokom svih sastanaka, Pribilović je istakla važnu ulogu jedinica lokalnih samouprava u procesu reforme na lokalnom nivou, te važnost uspostavljanja saradnje u oblasti e-uprave. Takođe, bilo je riječi i brojnim mogućnostima za povlačenje sredstava iz evropskih i međunarodnih fondova u cilju realizacije strateških projekata u prioritetnim oblastima razvoja ovih opština. Ministarka Pribilović i sagovornici razmijenili su mišljenja u vezi sa aktivnostima na planu Zakona o lokalnoj samoupravi, kao i Zakona o finansiranju i implementaciji Zakona o komunalnoj policiji.

 Posjeta opštinama Plužine, Šavnik i Žabljak realizovana je u okviru redovne komunikacije koje Ministarstvo javne uprave ostvaruje sa lokalnim samoupravama.

Portal Analitika