Abiznis

Telenor objavio prvi izvještaj o društveno odgovornom poslovanju

Telenor je objavio je prvi izvještaj o društveno odgovornom poslovanju u kom su predstavljena ostvarenja kompanije u odgovornosti prema zajednici, zaposlenima i životnoj sredini u prošloj godini.
Telenor objavio prvi izvještaj o društveno odgovornom poslovanju
Portal AnalitikaIzvor

"Tokom prošle godine, kompanija Telenor je podržala edukaciju više od 5.000 djece o bezbjednoj upotrebi interneta, sprovela više od 100 treninga i obuka za zaposlene, sa dobavljačima potpisala 208 sporazuma o odgovornom ponašanju i dobila međunarodni sertifikat o poštovanju najstrožih propisa u oblasti zaštite životne sredine", kaže se u saooštenju.

Generalna direktorka Telenora Crna Gora Sandra Štajner navela je da je za njih u Telenoru 2016. godina bila izuzetno značajna, dodajući da su obilježili dvadeset godina uspješnog poslovanja.

"Jubilej naše kompanije istovremeno predstavlja dvije decenije od kada je počeo razvoj telekomunikacija u Crnoj Gori. Iza nas su brojni projekti i inicijative koji dokazuju da smo tokom prošle godine ostvarili partnerstva koja su značajno doprinijela smanjenju nejednakosti“, rekla je Štajner.

Ona je poručila da će i u narednom periodu biti fokusirani na unapređenje standarda poslovanja, odgovoran odnos prema zajednici i njegovanje partnerstava.

U saopštenju se kaže da je, kako bi poslovanje bilo što transparentnije, izvještavanje o održivom poslovanju postalo nezaobilazna praksa u Telenor grupi.

"Objavljivanjem svog prvog izvještaja, Telenor u Crnoj Gori još jednom potvrđuje da na lokalnom tržištu primjenjuje savremene tokove društveno odgovornog poslovanja", navodi s u saopštenju.

Cjelokupan tekst Izvještaja dostupan je na sajtu Telenor fondacije.

(Mina)

Portal Analitika