Politika

Čestitke Brajovića povodom nacionalnih praznika

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je nacionalne praznike Ujedinjenog Kraljevstva i Portugala, koji se obilježavaju 10. juna, kao i praznike Ruske Federacije i Filipina, koji se obilježavaju 12. juna.
Čestitke Brajovića povodom nacionalnih praznika
Portal AnalitikaIzvor

U čestitkama predsjednicima Gornjeg i Donjeg doma parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva lordu Peteru Normanu Fauleru  i Džonu Berkou, uz zahvalnost na snažnoj podršci članstvu Crne Gore u NATO, između ostalog se izražava posvećenost naše zemlje produbljivanju saradnje sa parlamentom Ujedinjenog Kraljevstva u cilju dodatnog jačanja odnosa i veza između dvije prijateljske države. 

Predsjedniku Skupštine Portugala Eduardu Ferou Rodrigezu  predsjednik Brajović poželio je dalji napredak i uspjeh građana i države. Istaknuta je zahvalnost na podršci reformskim procesima u okviru evropske integracije, kao i na putu Crne Gore ka članstvu u Sjevernoatlantski savez.

U čestitki predsjednici Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske FederacijeValentini Matvijenkoi predsjedniku Državne dume Vjačeslavu Volidinuupućene su najbolje želje za prosperitet i blagostanje Ruske Federacije i njenih građana. Iskazano je uvjerenje da će u predstojećem periodu putem unaprjeđenja parlamentarne saradnje biti prilike da se zajedničkim naporima doprinese poboljšanju odnosa između dvije države.

Povodom Dana nezavisnosti Filipina, u pismu predsjednicima Senata i Predstavničkog doma Republike FilipiniAkvilinu Pimentelu i Panteleonu Alvarezu izražava se uvjerenjeda će u predstojećem periodu biti prilike za zajednički rad na unaprjeđivanju odnosa između dvije države, u duhu dobrog razumijevanja i prijateljskog povjerenja.

 

Portal Analitika