Politika

Snažan podsticaj za nastavak evropske integracije

Članstvo Crne Gore u NATO-u snažan je podsticaj za nastavak procesa evropske integracije, ocijenjeno je u razgovoru ministar vanjskih poslova Srđana Darmanovića sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva, Alison Kemp.
Snažan podsticaj za nastavak evropske integracije
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Darmanović je danas primio Kemp u nastupnu posjetu, poželio joj uspješan mandat i zahvalio na kontinuiranoj podršci Velike Britanije.

On je kazao da očekuje da će odnosi dvije države nastaviti da se razvijaju kroz jačanje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa. 
Kemp je, kako se navodi, izrazila zadovoljstvo povodom stupanja na dužnost i istakla da će Velika Britanija nastaviti da podržava reformski proces Crne Gore i ponudila ekspertsku pomoć u cilju realizacije preuzetih obaveza. 

„Sagovornici su ocijenili da članstvo Crne Gore u NATO-u predstavlja snažan podsticaj za nastavak procesa evropske integracije i ekonomski razvoj zemlje, i da je pristupanjem Savezu Crna Gora obezbijedila sigurnu budućnosti za svoje građane“, kaže se u saopštenju.

MINA

Portal Analitika