Fudbal

JOVETIĆ: Vjerujemo u sebe, idemo na tri boda!

Svaka utakmica je važna, ali obzirom da nijesmo pobijedili u zadnje dvije, mislim da se ovdje stavlja imperativ pobjede i tako ćemo da uđemo u utakmicu, uostalom kao i svaku koju igramo kod kuće. Mi drugačije ni ne znamo. Poštujemo Jermeniju, ali vjerujemo u sebe i znamo da moramo da pobijedimo i upišemo tri boda, kazao je na današnjem presu kapiten „hrabrih sokola“, Stevan Jovetić.
JOVETIĆ: Vjerujemo u sebe, idemo na tri boda!
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora i Jermenija odigraće sjutra u Podgorici od 20 sati i 45 minuta utakmicu E grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Jovetić vjeruje da je Crna Gora kvalitetnija, navodeći da to treba i da dokaže na terenu.

- Pretpostavljam da će oni malo više da se zatvore i sigurno da će biti malo manje prostora nego što je bilo tamo. Ali, opet kažem, tamo smo imali prostora, ali nije bilo kako treba tako da se sad nadam da će biti obrnuto - kazao je kapite i dodao:

- Prošlo je mnogo vremena pa smo morali da zaboravimo na poraz. Eto prilike da im se revanširamo i to je najbolji način da im vratimo.

Govoreći o svojoj formi, kazao je da je zadovoljan i da je spreman za sjutrašnji meč.

- Osjećam se super. Polusezona je iza mene bila odlična i da kažem da sam se vratio fudbalski u život. Što se tiče reprezentacije, isto mogu da budem zadovoljan igrama, golovima i asistencijama. Naravno da ću se potruditi da taj niz nastavim sjutra - istakao je Jovetić.

On je dodao da ne prijete nikome, ali da vjeruju u sebe i da idu na sva tri boda.

- Ne prijetimo nikome. Vjerujemo u sebe i kad god igramo kući idemo na tri boda. I ne samo kući nego i vani i to smo pokazali i protiv mnogo jačih reprezentacija, tako da poštujemo njih, vjerujemo u sebe i idemo na tri boda - kazao je kapiten.

Kada je u pitanju Jovetićev nastavak karijere, on nije želio da kaže ništa dok ne prođe meč sa Jermenijom, koji je trenutno apsolutni prioritet svih prvotimaca čete Ljubiše Tumbakovića.

- Ne razmišljam o budućnosti, trenutno sam u Podgorici, skoncentrisan na reprezentaciju i na utakmicu sa Jermenijom, ne razmišljam iskreno uopšte o tome. Najbitnije je da pobijedmo sjutra, pa ću nakon toga razmišljati o budućnosti - zaključio je Jovetić.

Selektor Ljubiša Tumbaković navodi da će spremno dočekati Jermeniju.

- Definitivno se stalno vraćamo na neki početak i svaka naredna utakmica koja dolazi mi o njoj pričamo kao da je prekretnica. A onda ako u dvije godine imaš deset utakmica onda ispada da je svaka utakmica najvažnija, pa tako i ova ovog momenta, jer ona definitivno rezultatski definiše sve ono što treba da se dogodi u narednim utakmicama. Mi izlazimo iz dvije utakmice koje su poražavajuće za nas, obje smo izgubili sa golom razlike. A opet dolazi nam protivnik koji se u međuvremenu podigao rezultatski pa je posljednje dvije utakmice pobijedio. U isto vrijeme, izjavama, vrlo ambiciozno prilazi utakmici - kazao je Tumbaković i dodao:

- To kažem zato što sve te izjave koje dolaze do nas iz njihovih medija su vrlo ambiciozne kad je njihov rezultat u pitanju i to je nešto što motivaciono može da bude interesantno za nas. Dolaze na naš teren, kod ekipe koja je ovog momenta ispred njih, a onda istog momenta kažu da idu na pobjedu. Dobro poučen nekim iskustvom isto ne mogu da definišem kako će razmišljanje njihovog trenera da bude na samoj utakmici, ali ćemo se pripremiti za takvu ambicioznu ekipu, da odgovorimo tim zahtjevima, a u isto vrijeme da ostanemo na nivou naših igara i naših zahtjeva koji definišu naš cilj.

Selektor je naveo da ima samo još malu dilemu oko pojedinih mjesta u timu.

- Problema ima samo oko moje odlučnosti ko će biti u sastavu. Inače, ono što je dobro ovog momenta je to da su svi igrači zdravi i sposobni da igraju. Tako da ovdje imamo dvadesetpetoricu igrača i trojicu golmana, tako da imam samo još nekih malih dilema na pojedinim mjestima u timu, koje možda i nijesu dileme, ali su još uvijek u mojoj glavi - kazao je Tumbaković i pojasnio:

- U Jermeniji smo odigrali dva različita poluvremena. Prvo koje smo rezultatski dobro završili, a ne toliko igrom, i drugo u koje smo ušli sa nekom podsvjesnom idejom da ćemo lako da završimo utakmicu. Pored kvaliteta moraš da budeš maksimalno koncentrisan, disciplinovan, da znaš što hoćeš i da imamo jedinstvo koje u svakom momentu može da nam donese rezultat ako sve ostalo ispoštujemo. To je ključ.

On je istakao da je prijateljski meč sa Iranom bio dobra provjera za „hrabre sokole“, tako da će spremniji dočekati Jermeniju.

- Mi sve činimo da naš kvalitet dovedemo do nivoa da bude daleko bolji od protivničkog. U cijeloj analizi, utakmica sa Iranom dobro nam je došla, neke stvari smo izdefinisali i spremnije ulazimo u utakmicu protiv Jermenije - zaključio je Tumbaković.

A.P.

Portal Analitika