Svijet

Poljskim specijalcima ispale bombe iz helikoptera

Antiterorističkim specijalcima poljske policije ispale su iz helikoptera tokom leta nad južnom Poljskom dvije šok bombe, a pošto ni grozničava potraga na terenu nije urodila plodom, policija sad apeluje na eventualne poštene nalazače da prijave ako ih nađu, ali da ih ne diraju.
Poljskim specijalcima ispale bombe iz helikoptera
Portal AnalitikaIzvor

Blam komandosa poljske policije desio se u utorak prilikom operacije protiv nelegalnih plantaža marihuane u Vitovu kad su tokom leta pogubili granate, a paradoksalno snimak zlosrećnog leta su postavili sami policajci iz jedinica u Žešovu i Lublinu da se pohvale akcijom protiv narko mafije.

„Specijalci antiteroristi iz Potkarpatskog vojvodstva izgubili su tokom operacije dvije svjetlosno-zvučne granate. Najvjerovatnije su ispale iz helikoptera tokom preleta iz Ćihog u Vitov. Potraga je obustavljena, nijesu nađene“, potvrdio je poljskoj privatnoj televiziji TVN24 portparol lokalne policije Roman Volski.

Policija je apelovala na Poljake da ako nađu te granate, koje komandosima služe da onesposobe privremeno protivnika ili masu svjetlosnim i zvučnim efektima, prijave odmah policiji, a upozorila je i da te bombe najviše od svega podsjećaju na ogromnu petardu i nenamjerna detonacija može da nanese ozbiljne povrede.

„U slučaju da se nađu, nikako ne dirati. Odmah obavijestiti policiju“, apelovao je na poštene nalazače Volski.

(Beta)

Portal Analitika