Fudbal

Kinezi “progone“ Ronalda: Uskoro ludačka ponuda za Portugalca!

Iako je nedavno sa madridskim Realom, poslije sjajne partije u finalu protiv Juventusa, još jednom očarao sve navijače najtrofejnijeg evropskog kluba, neimenovani kineski klub spreman je da ga „ukrade“.
Kinezi “progone“ Ronalda: Uskoro ludačka ponuda za Portugalca!
Portal AnalitikaIzvor

A kako prenosi ugledni madridski sportsi dnevnik As, spremio je ludačku ponudu koja je itekako primamljiva. Ovaj izvor ne navodi ime zainteresovanog kineskog kluba, ali tvrdi da će predsjednik Reala Florentino Perez uskoro na svom stolu imati ponudu od 200.000.000 eura za obeštećenje! Ali, tu nije kraj brojkama od kojih pamet staje.

Naime, za portugalskog asa spremna je godišnja plata od čak 120.000.000 eura, čime bi Ronaldo postao apsolutno najplaćeniji sportista svih vremena.

Nije, doduše, prvi put da kineski klubovi pokazuju interesovanje za višestrukog osvajača Zlatne lopte, a do sada su se svaki put te priče pokazivale kao neosnovane. Zbog toga bi i ovu trebalo uzeti sa dozom rezerve, međutim, As nije poznat kao list koji olako pušta bilo kakve vijesti. Pogotovo kada je u pitanju madridski gigant.

Portugalac je prošle godine i produžio ugovor sa Realom i to 2021. godine. U međuvremenu je sa kraljevskim klubom i odbranio trofej u Ligi šampiona.

U ovom trenutku, kako konstatuje španski list, veće su šanse da Kinezi opet dobiju negativan odgovor. Osim, ako džakovi novca ne „otvore“ naizgled blindirani „kavez“ oko Ronalda.

Portugalac ima 32 godine, igra u životnoj formi, a za očekivati je da u januaru 2018. dobije i petu Zlatnu loptu u karijeri. Možda je ulje na vatru špekulacija dodao i sam Ronaldo kada je prošle neđelje u jednom intervjuu kazao da u fudbalu “ništa nije nemoguće“.

Kako god da se završi, Kinezi su svakako pokazali veliku dozu upornosti, a to često umije da dovede do uspjeha.

Portal Analitika