Crna hronika

Nemanji Vidmaru 13,5 godina robije zbog ubistva Luke Milića

Nemanja Vidmar osuđen je danas na 13,5 godina zatvora zbog ubistva Luke Milića i za nedozvoljeno držanje oružja.
Nemanji Vidmaru 13,5 godina robije zbog ubistva Luke Milića
Portal AnalitikaIzvor

Presudu je donijela sutkinja Vesna Moštrokol.

Pucnjava u kojoj je 25-godišnji Milić izgubio život dogodila se 30. juna prošle godine u bašti lokala ,,Rajska ptica“ na Zlatici.

Zastupnik optužbe tužilac Miloš Šoškić je bio mišljenja da je tokom postupka nesumnjivo utvrđeno da je Vidmar počinio djelo za koje se tereti i da na njegovoj strani nema ni jedne olakšavajuće okolnosti.

- Ni njegova mladost se ne može cjeniti kao olakšavajuća okolnost. Naime, mladost se kao olakšavajuća okolnost cijeni samo onda kada je izvršenje krivičnog djela eksces u životu okrivljenog. Ako se ima u vidu da je okrivljeni sa nepune 24 godine nosio pištolj na javnom mjestu, proizilazi da je on bio spreman za izvršenje krivičnog djela, te da se ne radi o nepredviđenom događaju u njegovom životu – kazao je ranije tužilac Šoškić.

milicOn smatra da sud kao otežavajuće okolnosti treba da cijeni to što je usmrtio dvadestpetogodišnjeg Milića, pokazao upornost time što je ispalio više projektila nakon čega je pokušao da pobjegne sa mjesta događaja.

- Prilikom odmjeravanja kazne posebno se mora uzeti u obzir da je okrivljeni sa Milićem bio u drugarskim odnosima i da su neposredno prije izvršenja djela sjedjeli zajedno. Vidmar nije izrazio kajanje a njegove tvrdnje da mu je žao i da nije želio da ubije Milića nijesu iskrene već smišljene da bi sebi olakšao položaj u postupku – kazao je tužilac Šoškić.

Portal Analitika