Društvo

Radović: Đurović skreće pažnju sa priče o finansijama

Goran Đurović skreće pažnju sa teme o finansijskoj dokumentaciji i mene optužuje da sam nezakonito izabran da budem član Savjeta TVCG - što nije bilo u fokusu posljednje sjednice ovog tijela – ocijenio je juče član Savjeta Milan Radović, ponovo reagujući na navode Đurovića.
Radović: Đurović skreće pažnju sa priče o finansijama
Portal AnalitikaIzvor

Njihova polemika traje od posljednje sjednice Savjeta na kojoj je jedna od vrućih tema bila finansijska dokumentacija. Đurović je prvo optužio Radovića da je izabran mimo zakona, nakon čega mu je Radović odgovorio da su posljednji izbori Savjeta bili najtransparentniji, za razliku „od ranije kada su osnivane NVO u jednom danu, kako bi se došlo do mjesta u tom tijelu“.

Đurović je te optužbe kategorično odbacio. Radović u reagovanju između ostalog navodi i da se u izvještaju MANS-a ukazuje na „na manipulacije i zloupotrebe zakona od Đurovića i njegovih srodnika i prijatelja.“

- A sve kako bi se osnivanjem velikog broja NVO u samo nekoliko dana prije imenovanja došlo do mjesta u Savjetu. Tako je 39 organizacija osnovano u tom vremenskom periodu u tu svrhu. Principijelni Goran Đurović tako radi - poručio je Radović.

Što se tiče izbora, Radović tvrdi da svaki detalj njegovog izbora od zapisnika i odluka stoji na sajtu Skupštine. Radović je na posljednjoj sjednici Savjeta žustro negodovao što je Đurović uzeo da pregleda finansijsku dokumentaciju. Đurović je Pobjedi kazao da je to uradio zbog znatnih dugova koje RTCG ima, ali i zbog odgovornosti prema funkciji koju obavlja, te da će nepravilnosti koje je utvrdio iznijeti na sjednici 15. juna. Radović ostaje pri stavu da Đurović nije imao zakonom propisan mandat da naredi da se oko 50 registara originalne finansijske dokumentacije iznese iz finansijske službe.

Pobjeda

Portal Analitika