Crna hronika

Fatić ispričao kako je došlo do tragedije

Suđenje Zoranu Boljeviću (62) iz Podgorice, optuženom za ubistvo strica Slavka Boljevića 22. avgusta prošle godine, juče je nastavljeno u Višem sudu u Podgorici saslušanjem svjedoka.
Fatić ispričao kako je došlo do tragedije
Portal AnalitikaIzvor

Pred sudijom Predragom Tabašem iskaz je dao svjedok Mladen Fatić, koji je ispričao da je radio na renoviranju kupatila u kući optuženog Boljevića. Prema riječima svjedoka, bio je očevidac kada su četiri čovjeka vrijeđala suprugu optuženog. Fatić je naveo da su to bili rođaci optuženog Boljevića.

- Kada je Vesna, supruga optuženog, pošla na česmu, u tom trenutku naišla su četiri čovjeka i počeli su da je psuju. Zoran Boljević je uzeo držalo od garnišle, lagano kao perce, krenuo prema njima i zamahnuo da ih udari. Promašio ih je, izgubio ravnotežu i pao. Zatim su ga trojica napala i počeli su da ga udaraju - naveo je svjedok Fatić.

On je dodao da je nakon toga optuženi Boljević iz kuće uzeo pištolj. Svjedok je ispričao da je pokušao da zaustavi Boljevića, ali da nije uspio u tome.

- Četvorica rođaka su otišla, a Zoran je pošao za njima. Kada je sustigao starijeg čovjeka, udario ga je, a zatim je taj stariji čovjek uzvratio. Nakon toga je Zoran potegao pištolj i pucao. Prišao je momak za kojeg znam da se zove Leko, da pomogne povrijeđenom pa je Zoran pucao i u njega. Potom se vratio ispred kuće, ispraznio pištolj i sjeo - ispričao je Fatić.

Odgovarajući na pitanja advokata Zorana Piperovića, branioca optuženog, Fatić je kazao da je njegov utisak da su „rođaci Boljevića došli da traže đavola, jer su bili agresivni i ljuti“.

- Oni su u startu kidisali na Vesnu i vrijeđali je. Trojica su udarali Zorana, ali nisu jako, jer su međusobno smetali da mu priđu i udare ga. Nisu imali prostora da zamahnu - naveo je svjedok. Optuženi je prigovorio iskazu koji je dao Fatić. - Prigovaram svemu što je rekao. Nemoguće je da nije vidio šta se dešavalo na terasi kuće, na dva-tri metra od svjedoka, a detaljno je vidio na 100 metara. Svađa se dogodila na pragu, na svetinji - kazao je Boljević. (Pobjeda)

Portal Analitika