Rukomet

Crnogorke dočekuju Bjelorusiju u prvom meču baraža: Bez stresa do Njemačke

Reprezentativke Crne Gore, večeras od 19 časova u Baru, dočekuju Bjelorusiju. Cilj je da se kroz dva meča baraža prikaže igra koja će ih lansirati na SP u decembru Njemačkoj.
Crnogorke dočekuju Bjelorusiju u prvom meču baraža: Bez stresa do Njemačke
Portal AnalitikaIzvor

„Crvene“ nemaju namjeru da propuste veliko takmičenje, koje je još i šansa da se približe vizi za odlazak na Olipijske igre. U igri je dosta toga, a dosadašnji rezultati, renome koji Crna Gora ima u svijetu, obavezuju na dva sigurna koraka u duelu sa Bjeloruskinjama.

- Duboko vjerujem da smo na pravom putu i da će djevojke, u ovom sastavu, da budu spemne za izazov. I da sve ovo što smo radili sa njima i sve ono što su one dale proteklih godina, osim u ovoj sezoni, da će se vidjeti na terenu i da ćemo napraviti krupan korak ka stvaranju preduslova da u završnici olimpijskog ciklusa imamo ozbiljnu reprezentaciju. Prije svega ekipu koja će iza sebe imati puno kvalitetnih utakmica i ovakvih izazova u kojima se stvaraju veliki igrači i pobjednici.

Kada su u decembru prošle godine saznali ime rivala za baraž, Svjetsko prvenstvo je bilo blizu. I sada je, ali obazrivije se gleda na dvomeč sa Bjelorusijom.

- Vidno je da sa kvalitetnim selektorom, kakav je Slovenac, i sa kvalitetnim ulaganjem, djeluju skoncentrisano, discplinovano i polako u svojim klubovima i kroz utakmice reprezentacije sazrijevaju u ozbiljnu ekipu. Sa jedne strane u njihovoj igri se osjeća ruska škola, a ima i upliva, preko Slovenca, naše škole. Djeluju ozbilino i naša pažnja od decembra je velika. Željeli smo da ih maksimalno pripremimo.

Opširnije u ARENI, Pobjeda

Portal Analitika