Fudbal

Murinjo spremio senzacionalnu ponudu za bivši klub

Četvorica igrača - jedan odbrambeni, jedan vezni i dvojica napadača. To je ono što Žoze Murinjo želi u ovom prijelaznom roku.
Murinjo spremio senzacionalnu ponudu za bivši klub
Portal AnalitikaIzvor

Portugalski trener Mančester Junajteda za ostvarenje svojih želja imaće na raspolaganju više od 200 miliona eura, a većinu novca planira potrošiti na dvojac iz Reala.

Murinjo na Old Trafford želi da dovede sjajne igrače koji su nezadovoljni statusom kod Zinedina Zidana. Prvi izbor za napadača mu je, budući da mu je ta pozicija prioritet nakon teške povrede Zlatana Ibrahimovića, Alvaro Morata. Španac se u Madrid vratio nakon uspješne epizode u Juventusu, ali u zastrašujućoj konkurenciji u Realu nije dobio pravu priliku i spreman je da se preseli na Ostrvo.

Premijerliga privlači i Hamesa Rodrigeza, kolumbijskog vezistu koji je u Real stigao kao zvijezda Svjetskog prvenstva 2014. godine. Murinjo je navodno već nagovorio Hamesana dolazak u Mančester.

Za njih dvojicu Portugalac je spreman bivšem klubu da plati čak 150 miliona eura, po 75 miliona za svakoga. Zanimljivo, već u avgustu bi mogli zaigrati protiv Reala jer će slavni engleski klub protiv evropskog prvaka igrati za evropski Superkup.

Mediji u Engleskoj smatraju transfere dogovorenima nakon što je Morata izjavio da bi i sljedeće sezone mogao igrati sa Hamesom kojeg obožava kao fudbalera.

Portal Analitika