Politika

DPS: Konjević zaboravio da je bio ministar

Posljednji nastupi čelnika SDP-a samo početak njihove providne kampanje za predsjedničke izbore naredne godine, kojom žele da kompletnoj opoziciji nametnu Ranka Krivokapića kao „poželjnog“ predsjedničkog kandidata, jer znaju da SDP kao partija u nestajanju nema nikakvu realnu političku moć da sama izdejstvuje bilo kakvu podršku građana Krivokapiću, saopštio je DPS.
 DPS: Konjević zaboravio da je bio ministar
Portal AnalitikaIzvor

DPS navodi da je tako je i  sinošnji nastup Raška Konjevića na Televiziji Crne Gore protekao maltene kao da potpredsjednik SDP-a nikad nije bio član Vlade, pa je odlučio da „objasni“ sadašnjim ministrima kako se radi posao.

 

„Konjević zaboravlja da je tri godine bio ministar unutrašnjih poslova Crne Gore u Vladi Mila Đukanovića, te da je u toj istoj Vladi, u ime DF-a, nekoliko mjeseci obavljao funkciju ministra finansija“ Da se ne zalazi mnogo dublje, za Konjevićevog mandata je u MUP primljeno toliko ljudi, da su se službenici nakon njegovog odlaska žalili da nemaju dovoljno mjesta i radnih stolova i kancelarijama da bi mogli da obavljaju svoje poslove. Ne računajući zapošljavanja 'po dubini', na lokalnom nivou. A samo za par mjeseci njegovog ministrovanja u Ministarstvu finansija, Konjević je zaposlio u Upravi za nekretnine i u samom Ministarstvu petnaestak ljudi. Naravno, letimičnim pregledom svakom je jasno da je riječ isključivo o partijskim kadrovima SDP-a. Znaju li mu to u DF, Demosu i URA?“, navodi DPS.

 

DPS tvrdi da su sve mjere koje je danas neophodno sprovesti u državnom aparatu, isključivo posljedica neodgovornog, populističkog i nedržavničkog djelovanja upravo SDP-a koja je, šurujući sa DF-om u početku prikriveno a kasnije vrlo otvoreno, tokom posljednjih par godina napravila niz poteza koji su za cilj imali da trajno naruše stabilnost finansijskog, ekonomskog, političkog, a samim tim i ukupnog državnog sistema Crne Gore.

„To ne može amnestirati Krivokapića i SDP od neizbježnog pitanja: zašto ste izdali Crnu Goru?“, navodi SDP.

 

Portal Analitika