Fudbal

Milan stavio na sto 50.000.000 eura - Lacio prihvatio!

Milan je već promovisao Matea Musakija i Franka Kesija kao prva pojačanja, danas će biti zvanično potvrđen i transfer Rikarda Rodrigeza, a kada završi sa obavezama u reprezentaciji Argentine potpisaće i Lukas Bilja. To su četiri pojačanja za kratak vremenski period vrijedna 85.000.000 eura bez bonusa.
Milan stavio na sto 50.000.000 eura - Lacio prihvatio!
Portal AnalitikaIzvor

U pregovorima za Bilju, Milan je došao i nadomak petog pojačanja. Slična situacija kao sa Argentincem, Lacio je morao da popusti. Rosoneri su ponudili ukupno 50.000.000 eura za tandem Lukas Bilja – Keita Balde i Lacio je prihvatio. Poput veziste iz Argentine, i senegalski ofanzivac košta 25.000.000 eura. To je ponuda koju su Rimljani prihvatili. Nisu imali druge s obzirom da je sjajni ofanzivac zakoračio u posljednju godinu ugovora i da nije želio da produži saradnju. Lacio nije želio da rizikuje i narednog ljeta ostane bez obeštećenja.

Milan je dobio zeleno svijetlo od Lacija, ali još nije od igrača. Keita je odavno riješio da napusti Lacio, odbio povišicu i poslao signal zainteresovanim klubovima da želi transfer što su pored Milana registrovali Juventus i Inter. Keita bi najradije u Juventus sa čijim čelnicima je već pričao i postigao načelan sporazum. Juve mu nudi 3.000.000 eura po sezoni za ugovor na četiri godine, Milan 2.500.000 eura po sezoni za petogodišnju saradnju.

Međutim, Juve ne želi da plati Laciju traženih 25.000.000 i ako ne izjednači Milanovu ponudu rizikuje da izgubi Senegalca rođenog u Španiji. Keita bi u Milanu bio starter za razliku od Juventusa gdje je konkurencija veća. Senegalac bi na lijevom krilu zamijenio Deulofeua kojem je istekla pozajmica.

Portal Analitika