Politika

DPS: Koalicija „Zdravo Berane“u potpunom rasulu

Koalicija „Zdravo Berane“, koja bi trebala da vrši vlast u Beranama, u potpunom je rasulu. Nefunkcionisanjem lokalnog parlamenta i nemogućnošću da donese odluke blokiran je rad i izvršne vlasti, koja protokolarnim prijemima i posjetama pokušava da prikrije svoju nemoć, saopštavaju iz opštinskog odbora DPS-a Berane.
DPS: Koalicija „Zdravo Berane“u potpunom rasulu
Portal AnalitikaIzvor

„Ovom prilikom treba podsjetiti beranske vlastodršce, „legaliste“ i „zaklete“ poštovaoce zakona i propisa, makar samo na član 74 Poslovnika o radu Skupštine opštine Berane, koji je obavezujući, u kom, pored ostalog, stoji da se sjednica koja se odlaže mora sazvati u roku koji ne može biti duži od 10 dana od dana odlaganja. Da podsjetimo opštinske „legaliste“, a i cijelu javnost, da su ti rokovi odavno prošli, te da se nefunkcionisanje lokalne vlasti ne može prikriti, kao što su to pokušavali ovih godina da prikrivaju, ali neuspješno, svoje promašaje. Upravo ti neuspjesi i promašaji su i ovih dana toliko upečatljivi te nije ni čudno što ova (ne)zdrava koalicija traži slamku spasa pokušavajući da svojim ranijim glasačima, kojih je sve manje, prikaže svoja „velika“ djela, istovremeno pokušavajući da prisvoje sve ono što je Demokratska partija socijalista u infrastrukturi završila ili započela tokom svog mandata u Beranama“, saopštavaju iz DPS-a.

Čudno je svima, takvih je i u njihovim redovima, koji ih svakodnevno napuštaju, kako mogu trošiti neusvojeni budžet, izvršavati radove bez skupštinskih odluka, raditi ono što Skupština nije usvojila?! To su i razlozi što ovu „nezdravu“ koaliciju napuštaju i njihovi funkcioneri, jer vide da je taj brod potonuo, dodaje se u saopštenju.

Ostaju i dalje samo v.d. stanje u Opštini Berane i katastrofalno loši rezultati Koalicije „Zdravo Berane“. To je bilo i očekivano njihovim dolaskom na vlast, a sada se definitivno i potvrdilo.

Nefunkcionisanje beranske lokalne vlasti se mora prekinuti. Izlaz su vanredni lokalni izbori na kojima će gradjani Berana uskratiti podršku ovoj neodgovornoj vlasti!

Portal Analitika