Politika

Novi predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić

Kandidat Demokrata, dipl. ekonomsita, Stevan Katić, sa 19 glasova vladajuće koalicije u Herceg Novom, kao i jednim opozicionim, izabran je za novog predsjednika opštine.
Novi predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić
Portal AnalitikaIzvor

Premda je bilo spekulacija da dio vrha DF-a  traži da predsjednik opštine bude iz Novske liste, za Katića su digli ruku 9 odbornika Demokrata, 4 DF-a, 3 Novske liste, 2 SNP-a i 1 SDP/URE iz vladajuće koalicije i jedan odbornik Građanske lsite Mišo Škobalj.

Opozicioni odbornici (DPS i SD,) bili su uzdržani. Odbornik Izbora, Dušan Radović Krušo nije ni ovoga puta došao na skupštinsko zasjedanje.

Inače, Stevan Katić rođen je u Herceg Novom. Diplomirani je ekonomista, a uskoro završava i postdiplomske magistarske studije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Završio je Školu demokratskog rukovođenja. Dugi niz godina radio je kao rukovodilac u lancu benzinskih pumpi, gdje je za svoj rad nagrađivan više puta. Zatim je radio poslove u organima lokalne samouprave Opštine Herceg Novi na mjestima načelnika Službe zaštite i spasavanja i potpredsjednika Opštine. Posljednjih godina se uspješno bavi privatnim porodičnim poslom u turizmu. Biran je za odbornika Skupštine opštine Herceg Novi u dva navrata. Predsjednik je Opštinskog odbora Demokrata Herceg Novi i član Predsjedništva Demokratske Crne Gore.

Skupština danas bira i sedam Odbora, što je u obavezi po Poslovniku. Ta skupštinska radna tijela odražavaju strukturu novog saziva, što znači da većinu članova čine predstavnici Demokrata, DF-a, Novske liste, SNP-a i SDP/URE.


 

radiojadran

Portal Analitika