Društvo

Sjutra inter-resorna vježba “Luka Kotor 2017”

Inter-resorna vježba “Luka Kotor 2017” sa scenarijom eksplozije na trupu i požar na brodu, spasavanje ljudskih života na moru, izlivanje ulja u more, biće održana sjutra (09. Jun. 2017. godine petak) u 10 časova u Luci Kotor, saopšteno je iz Ministarstva pomorstva i saobraćaja.
Sjutra inter-resorna vježba “Luka Kotor 2017”
Portal AnalitikaIzvor

Nosilac vježbe Uprava pomorske sigurnosti će u saradnji sa Mornaricom Vojske Crne Gore i Sektorom granične policije MUP-a u skladu sa Nacionalnim planom za hitno reagovanje i potpisanim Sporazumom o međusobnoj saradnji  demonstrirati spremnost crnogorskih institucija da reaguje u incidentnim situacijama na moru. Pored ovih institucija u realizaciji vježbe učestvovaće: Zapovjednik broda Athena, predstavnici Luke Kotor, Službe zaštite i spašavanja  i  Zavoda za hitnu medicinsku pomoć iz Kotora, Regionalni centar za obuku ronilaca iz Bijele, kao i predstavnici Jugopetrola, Kotor i preduzeća Hemosan iz Bara. 

Vježbi će pored predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, ambasada Sjedinjenih Američkih država i Velike Britanije, delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori prisustvovati i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

 

Portal Analitika