Crna hronika

Uhapšen na crnogorskoj granici zbog ubistva i teške krađe

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora granične policije su, postupajući po međunarodnoj potjernici izdatoj od NCB Interpol Brisel, na Graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom pokušaja ulaska u Crnu Goru, lišili slobode M.T. (24) iz Beograda, državljanina Republike Srbije.
Uhapšen na crnogorskoj granici zbog ubistva i teške krađe
Portal AnalitikaIzvor

„Međunarodna potjernica za M.T. raspisana je na osnovu evropskog naloga za hapšenje od 24.05.2017. godine, izdatog od strane Prvostepenog suda u Antverpenu – Belgija, radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred ovim sudom, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo i teška krađa iz KZ Belgije“, saopštili su iz Uprave policije.

M.T. je osumnjičen da je učestvovao u teškoj krađi izvršenoj u stanu J.C. u gradu Zoersel u Belgiji, kojom prilikom je pomenuto lice odnosno vlasnik stana zadobio povrede od kojih je preminuo.

M.T. je nakon lišenja slobode priveden sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju koji je za njega donio rješenje o određivanju ekstradicionog pritvora.

Slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Belgije radi izručenja ovog lica Belgiji.

 

Portal Analitika