Politika

Nema govora o povratku u parlament

Sa aspekta stavova i principa Demokratske Crne Gore, o povratku u parlament čiju je većinu konstituisala Sinđelićeva ekipa ne može se ni razgovarati, istakao je poslanik i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović.
Nema govora o povratku u parlament
Portal AnalitikaIzvor

On je naglasio da su uslovi koje je istakla Demokratska Crna Gora ispostavljeni Demokratskoj partiji socijalista (DPS) po sistemu "uzmi ili ostavi".

"Nakon afere 'Državni udar, Demokratska Crna Gora je zajedno sa ostalim opozicionim političkim subjektima donijela jednoglasnu odluku da bojkotuje rad Skupštine Crne Gore kako u plenumu, tako i na njenim radnim tijelima, sve dok se kumulativno ne ispune sljedeći uslovi: da se odredi datum vanrednih parlamentarnih izbora, datum novih lokalnih izbora u opštini Nikšić, da se pravno, politički i bezbjednosno razriješi slučaj 'Državni udar' i da se stvore uslovi za iole slobodne i fer izbore", rekao je Bogdanović za Dan.

Kako je dodao, stvaranje uslova za iole fer i slobodne izbore, između ostalog, podrazumijeva formiranje nestranačke vlade čiji članovi neće biti zainteresovani za izborni ishod parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora.

Dan

Portal Analitika