Politika

Vujanović - Stoltenberg: Crna Gora spremna da aktivno doprinese politikama NATO-a

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je prije ceremonije podizanja crnogorske zastave ispred sjedista NATO-a imao bilateralni sastanak sa Generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stolentebergom.
Vujanović - Stoltenberg: Crna Gora spremna da aktivno doprinese politikama NATO-a
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je istakao značaj pristupanja Alijansi i spremnost Crne Gore da aktivno doprinese politikama NATO-a i promociji njenih vrijednosti i principa. Ponovio je značaj koji će pristupanje Crne Gore imati za region Zapadnog Balkana i naglasio da je Crna Gora spremna da podrži njegovu evropsku i evroatlantsku perspektivu. Tokom razgovora, razmotrena je i bezbjednosna situacija u regionu i šire.
 
Vujanović se zahvalio na pomoći Generalnom sekretaru i drzavama Alijanse i odlikovao Generalnog sekretar Ordenom Crne Gore na lenti.
 
Generalni Sekretar NATO-a je istakao da je današnji dan značajan ne samo za Crnu Goru već i za NATO budući da je članstvom u NATO-u potvrdjena politika otvorenih vrata. Generalni sekretar se zahvalio na konstruktivnoj ulozi Crne Gore u regionu Zapadnog Balkana i istakao da će Crna Gora sasvim sigurno doprinijeti promociji vrijednosti i principa NATO-a u regionu. Još jednom je čestitao Crnoj Gori i gradjanima Crne Gore članstvo u NATO.

Portal Analitika