Crna hronika

Marković: Državni organi preuzeli odgovornost za našu bezbjednost

Povodom puštanja na slobodu Dimitrija Ostojića, osumnjičenog da je nanio fizičke povrede bračnom paru Marković-Čalović, oglasio se Nikola Marković kazavši da državni organi najbolje znaju da li je njihova sigurnost ugrožena.
Marković: Državni organi preuzeli odgovornost za našu bezbjednost
Portal AnalitikaIzvor

''Državni organi su preuzeli odgovornost za našu bezbjednost i oni najbolje znaju da li je ona ugrožena'', kazao je on.

Ostojić je danas pušten iz pritvora što je za medije potvrdio njegov advokat Sava Kostić.

Podsjetimo, Ostojiću je juče određen pritvor do 30 dana, ali je uvažena žalba i on je pušten da se brani sa slobode. 

Ćalović i Marković biće saslušani u ponedjeljak u Tužilaštvu

Advokat Kostić ranije je rekao da se njegov branjenik izjasnio da je u samoodbrani povrijedio Nikolu Markovića, a da nije povrijedio njegovu suprugu Vanju Ćalović.

U izjavi koju je Marković dao u Centru bezbjednosti Podgorica, on je naveo da je prvo došlo do verbalnog sukoba oko cijene za izvedene radove, koja je bila previsoka. Ostojić je, kako je Marković saopštio u izjavi policiji, nakon kraće prepirke rekao "Platićeš mi koliko ti ja kažem inače ćemo pričati drugačije. Ako ne platiš na mostu, platićeš na ćupriji". Marković je zatražio da napusti njihovu kuću, što je Ostojić odbio nakon čega je iz torbe izvadio čekić sa metalnom ručkom i krenuo da udari Markovića, ali je on to izbjegao, nakon čega je Ostojić polupao sto.

Markovićeva supruga je pokušala da smiri situaciju, ali je Ostojić nastavio da prijeti, sa stola uzeo keramičku posudu kojom je Markovića udario više puta po glavi, zbog čega je ovaj na trenutak izgubio svijest.

Marković je u izjavi naveo da ga je kada je došao svijesti, Ostojić, udarao rukama, a misli i čekićem. Dok je udarao njenog supruga, Vanja je pokušala da ga skoloni, ali  Ostojić joj nanosi teške povrede u predjelu ruke i glave.

Kada se se malo smirio, navodi se u izjavi Markovića, Ostojić je kazao "Neka što vas Bog ovako proklete stvori, nego vas i sastavi. Nije ovo sve zbog para, platićete vi za sve". Nakon toga je ubrzo stigla policija. On je, inače, bio dugogodišnji domar u Mreži za afirmaciju nevladinog sektora, gdje je Ćalović-Marković direktorica.

Portal Analitika