Politika

Pejović: Članstvo u NATO motiv za EU integracije

Stupanjem u NATO, Crna Gora je ispunila prvi od dva ključna vanjskopolitička cilja koji je svrstavaju u porodicu najrazvijenijih država svijeta, ocijenio je ministar evropskih poslova, Aleksandar Andrija Pejović.
Pejović: Članstvo u NATO motiv za EU integracije
Portal AnalitikaIzvor

On je danas primio delegaciju Senata Češke koju predvodi predsjednik Odbora za Evropsku uniju (EU) senator Vaclav Hampl.

Pejović je istakao da je pristupanje Alijansi, kojem je prethodio odgovoran i posvećen rad i dobri rezultati na svim poljima, potvrda da međunarodni partneri vrednuju postignuća Crne Gore što je dodatni motiv za uspješan dovršetak posla na polju evropske integracije.

Hampl je, kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova, čestitao na prijemu Crne Gore u NATO prenijevši da se Češka raduje tom istorijskom uspjehu prijateljske Crne Gore, istakavši da će članstvo u Alijansi imati pozitivne efekte na političke, ekonomske i tehnološke prilike u zemlji, kao i da će pozitivno uticatu na situaciju u regionu. 

“On je pohvalio reforme koje je Crna Gora sprovela u procesu pristupanja EU, posebno u dijelu vladavine prava i prenio da će Češka, kako samostalno, tako i u okviru Višegradske grupe, kroz ekspertsku i tehničku podršku, nastaviti doprinositi evropskoj integraciji Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika